Ο άτεκνος Πατέρας Συλβέστρο

Πατριάρχης της Δυτικής Εκκλησίας και Άγιος της Ανατολικής με το ψαρίσιο καπελάκι του Ιχθύ Οάννη… την ουρά της Σειρήνας Γοργόνας καιτηνθρησκευτική άμορφη «τέχνη » της Λεμουρίας

Ο Πάπας Σίλβεστρος (Silvestro I, … – 31 Δεκεμβρίου 335) ήταν Πάπας από τις 31 Ιανουαρίου του 314 έως το θάνατό του το 335. Διαδέχθηκε τον Πάπα Μιλτιάδ]. Κατείχε την Αγία Έδρα σε μία σημαντική εποχή στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά γι’ αυτόν. Οι πράξεις της παποσύνης του που σώζονται στο Liber Pontificalis (7ος ή 8ος αιώνας) δεν περιέχουν παρά μία καταγραφή των δώρων που δόθηκαν στην Εκκλησία από τον Κωνσταντίνο Α΄ , αλλά λέει ότι ήταν γιος ενός Ρωμαίου ονόματι Ρούφινος

Ο γάτος Σιλβέστρο και τα καναρίνια του Γενάρη

Η μέρα του Συλβέστερ σήμερα που εορτάζεται από την ορθόδοξη και καθολική εταιρεία εκκλησία με ελάχιστη διαφορά ημερών.
Ο Sylvester δεν είναι ο γάτος που καταδιώκει το χαριτωμένο καναρίνι, ούτε ο πυγμάχος Σταλόνε που έχει εκπολιτισθεί. Ήταν Πάπας της Ρώμης, ο πρώτος επίσκοπος Ρώμης που χρησιμοποίησε το προσωνύμιο Πάπας, που σημαίνει «πατέρας». Ακολούθησε η μόδα …να λένε »πατέρες» ανθρώπους που δεν έχουν γεννήσει κανένα παιδί …. με γέννηση φυσική, δίνοντας το σωστό παράδειγμα.
Από εκεί αρχίσαμε και φτάσαμε μέχρι τους σύγχρονες πατερούληδες όλων των ειδών και ιδεολογιών.
Προέρχεται από το λατινικό όνομα Silvester, το οποίο ετυμολογείται από το λατινικό επίθετο silvestris «του ξύλου, του δάσους, ξύλινος, αγροτικός, ποιμενικός» και αυτό από το silva «δάσος δρυμός». Με υ, το Σύλβεστρος προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ὕλη «δάσος». Μη πάει ο νους σας στο κακό, όπως Ίλιον ή Τροία πχ Αινείας κλπ
Κόσμησε τη Ρώμη με μεγαλοπρεπείς ναούς, όπως η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού και η παλαιά Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο πάπας Σίλβεστρος δεν συμμετείχε στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας (325), που διαμόρφωσε το χριστιανικό δόγμα, αλλά έστειλε σε αυτή δύο αντιπροσώπους του, τον Βίτο και τον Βικέντιο.
Αυτή τη σύνοδο που απαγόρευσε την γονυκλισία των 4 σημείων των χριστιανών, στους κληρικούς όλων των βαθμών να συζούν με νεαρές γυναίκες τις οποίες δεν είχαν παντρευτεί (συνείσακτοι), τον οικειοθελή ευνουχισμό, τη χειροτονία ευνουχισμένων. Και, καταδικάζει την πλεονεξία και αισχροκέρδεια των κληρικών που προέρχεται από τον έντοκο δανεισμό. Να τα βλέπουν αυτά οι ποιμένες, του σημερινού ποιμνίου, χριστεπώνυμου κοπαδιού και να τα θυμούνται ανακεφαλαιωτικά.
Ο πρώτος πάπας της Ρώμης ήταν ο Σίμων, ένας ψαράς Εβραίος, μαθητής του Εβραίου Τζεσουά που έγινε Πέτρος που σημαίνει πέτρα και κρεμάστηκε ανάποδα.
Λέγεται ότι είχε βαπτίσει τον μιθραϊστή Σέρβο, Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο παιδοκτόνο και συζυγοκτόνο. Στην πραγματικότητα όμως και με βάση τον Ευσέβιο Καισαρείας, ο Κωνσταντίνος βαπτίστηκε ετοιμοθάνατος στη Νικομήδεια από τον επίσκοπο της πόλης Ευσέβιο.

Κυκλοφορεί και η «Δωρεά του Κωνσταντίνου» ένα έγγραφο που τοποθετείται στο δεύτερο μισό του όγδοου αιώνα. Είναι πλαστό όπως και οι περισσότερες«ιστορίες « για θεούς και αγίους γύρω από τον χριστιανισμό….

Με πλαστό διαβατήριο δεν μπορείς να φτιάξει κάτι αληθινό….

Αστραία

3 thoughts on “Ο άτεκνος Πατέρας Συλβέστρο

  1. Τα προβλήματα εξουσίας σήμερα είναι προβλήματα ενέργειας. Επειδή τελειώνουν τα ενεργειακά αποθέματα της Γαίας από την κακή χρήση και κατάχρηση που έγιναν, τελειώνει και η εξουσία τους. Και των ιερατείων και των στοών και των δημιουργημάτων τους, των τραπεζών και των πολυεθνικών.
    Η εποχή που αναδύεται θα έχει άλλο ύψος συνείδησης, άλλο βάθος κατανόησης και άλλο εύρος αντίληψης.
    Νέα σελήνη σήμερα 13 μοίρες στον Αιγόκερω στο ζώδιο της εξουσίας με κυβερνήτη τον Δία αυτοσύστατο νου αρχηγό του Ολύμπου. Από επίσκεψη βρίσκεται από το 2008 και ο Πλούτωνας εκεί, η άλλη μορφή της εξουσίας περνώντας μέσα από τα μυστήρια του DNA και της σεξουαλικής ενέργειας.
    Τα παιγνίδια εξουσίας συνεχίζονται μέχρι τις ασκήσεις ηγεσίας του Οδυσσέα και του Ηρακλή και όλη η Γη την παράσταση παρακολουθεί.…με κομμένη την ανάσα.

    Ασκήσεις ηγεσίας σε παιγνίδια εξουσίας

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ευθύνονται πρωτίστως και κυρίως:
    1. Οι παντός είδους θρησκείες, του πάλαι ποτέ «μοναδικού αληθινού θεού», ως πανθρησκεία θεοσοφία των «πολλών αληθινών θεών», ( Βάλανε νερό στο κρασί τους, δεν τους παίρνει αλλιώς ) χειραγωγούν και απομυζούν το ποδηγετούμενο θρησκόληπτο πλήθος και το κρατούν σε βαθιά ύπνωση με κάθε είδους μαγγανείες για να τρέφονται από αυτό και να τρώνε με χρυσά κουτάλια σε χρυσούς θρόνους.
    2. Τα κόμματα οι ΜΚΟ και οι παγκόσμιοι οργανισμοί, άχρηστοι όλοι τους και ανίκανοι, τρώνε και πίνουν σε βάρος της ανθρωπότητας με πολλά εξοργιστικά προνόμια ευλογώντας τα γένια τους. Συντηρώντας και μεγαλώνοντας τα προβλήματα αντί να λύνουν, γιατί ταΐζονται από το πρόβλημα.
    3. Η πολιτική (αν )ορθότητα που ρημάζει το μυαλό των ανθρώπων στην πολιτική στειρότητα και ρηχότητα προωθώντας κάθε τι γελοίο, ηλίθιο και ανούσιο στην άνοδο της ασημαντότητος και την πτώση της εντροπίας , οδηγώντας την κοινωνία σε θερμοδυναμικό θάνατο με την βλακεία σε απόλυτο μέγεθος να κυριαρχεί παντού και ,ειδικά στα Μέσα Μαζικής Χαζοχαρούμενης Αποβλάκωσης, όπου βασιλεύουν, ένθρονοι, οι πολιτικά ορθοί, χωρίς καμία λογική. Κυρίως οσφυοκάμπτες και στα τέσσερα ….. σκυφτοί, σε στάση που τους πάει πολύ.

    Τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας το 2023

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Πολυάριθμοι θρύλοι συμπληρώνουν τα κενά της ζωής του Πάπα Σιλβέστρου, συνδέοντας τον στενά με τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα. Οι θρύλοι αυτοί πρωτοεμφανίστηκαν ιδιαίτερα στο «Vita beati Sylvestri», που παρουσιάστηκε στην Ανατολή και διατηρήθηκε στα ελληνικά, και στα συριακά, και στο λατινικό «Constitutum Sylvestri» – ένα απόκρυφο κείμενο ενός υποτιθέμενου ρωμαϊκού συμβουλίου που ανήκει στα Συμμαχιανά πλαστά και χρονολογείται μεταξύ του 501 και του 508. Εμφανίζονται επίσης στη «Δωρεά του Κωνσταντίνου
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%A3%CE%AF%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε