Ο ηγεμονισμός της ευρωπαϊκής ένωσης

καλά κρατεί στις φεουδαρχικές βασιλικές χριστιανικές δημοκρατίες της Ευρώπης του στέμματος

Ευρωπαϊκή Ένωση, η νέα βασιλική ηγεμονία της Ευρώπης. Δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, προνόμια με πολλές διακρίσεις, υψηλά εξωφρενικά μισθοί και έξτρα bonus, απέραντη γραφειοκρατία με νέες θέσεις για να μεταπηδούν τα εκλεκτά μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης από τη μία στην άλλη, τόσο χαρισματικοί που είναι, μαζί με τα λόμπι στον χορό των ζόμπι .
Οι τεμπέληδες της εύφορης ευρωπαϊκής κοιλάδος σε γλυκιά dolce vita που τρώνε και πίνουν σε υγεία του κορόιδου λαού, το ευρωπαϊκό κηφηναριό που έχει καταντήσει την Ευρώπη πόρνη της Δύσης και χανούμισσα της Ανατολής εν εάλω.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ) είναι μια υπερεθνική πολιτική και οικονομική ένωση 27 κρατών μελών που βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη. Η ένωση έχει συνολική έκταση 4.233.255 km 2 (1.634.469 τετραγωνικά μίλια) και εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός είναι πάνω από 448 εκατομμύρια. Η ΕΕ έχει συχνά περιγραφεί ως μια sui generis πολιτική οντότητα (χωρίς προηγούμενο ή σύγκριση) που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας ομοσπονδίας και μιας συνομοσπονδίας.
Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ περιλαμβάνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.
Να σημειωθεί πως η Ελβετία και το Λιχτενστάιν δεν εξέφρασαν ποτέ την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουδέποτε το επιθύμησαν, …(ξέρουν αυτά), ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και τους παράτησε σύξυλα μετά τον γάμο …….στη κηδεία τους.

Προνόμια προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρ Μισέλ με μεταπήδηση θέσης ( από πρωθυπουργός …πρόεδρος ως χαρισματικός ηγεμών)

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και τα προνόμια της μόνιμης προεδρίας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008 ως μέρος του σχεδίου του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2009 . Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να απολαμβάνει τις ίδιες προϋποθέσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής, με βασικό μισθό 138% του υψηλότερου βαθμού δημόσιας υπηρεσίας : αυτός θα ήταν 24.874,62 ευρώ το μήνα (χωρίς οικογενειακά και άλλα επιδόματα).

Ο πρόεδρος δέχεται ένα αυτοκίνητο με σοφέρ και περίπου 20 αφοσιωμένα μέλη του προσωπικού. Έχει επίσης επίδομα στέγασης, παρά μια επίσημη κατοικία που θεωρήθηκε «υπερβολικά συμβολική». Ομοίως, η ιδέα ενός ιδιωτικού τζετ απορρίφθηκε επίσης ως συμβολική και, όπως επεσήμανε ένας διπλωμάτης, μια ασυμφωνία στα προνόμια μεταξύ των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής μπορεί απλώς να τροφοδοτήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο.

Η πιθανότητα να υπάρχουν μεγαλύτερα προνόμια για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον πρόεδρο της Επιτροπής ώθησε το Κοινοβούλιο να απειλήσει με απόρριψη του προϋπολογισμού του 2009. Έβλεπε έναν μεγάλο μισθό και πρόσθετα ως ένα συμβολικό μήνυμα ότι η θέση προορίζεται να γίνει πιο ισχυρή, αυξάνοντας τον διακυβερνητισμό σε βάρος του Κοινοβουλίου. Καθώς ορισμένοι στο Συμβούλιο προτείνουν προσωπικό έως 60 ατόμων, ένας ευρωβουλευτής υποστήριξε το 2008 ότι η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων θα έπρεπε να αποσύρει τη συμφωνία κυρίων ότι το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο δεν θα παρεμβαίνουν ο ένας στον προϋπολογισμό του άλλου

Προνόμια Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τιτλούχα φον Ούρσουλα Ursula von der Leyen, η υπερ-πρωθυπουργός της ΕΕ
Ο βασικός μηνιαίος μισθός του προέδρου καθορίζεται στο 138% του ανώτατου βαθμού δημόσιας υπηρεσίας ο οποίος, το 2013, ανερχόταν σε 25.351 ευρώ το μήνα ή 304.212 ευρώ ετησίως συν ένα επίδομα κατοικίας ίσο με το 15% του μισθού του καθώς και άλλα επιδόματα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων σχολικής εκπαίδευσης και νοικοκυριού των παιδιών.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η πιο ισχυρή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ελέγχει την Επιτροπή, η οποία έχει συλλογικά το δικαίωμα πρωτοβουλίας για τη νομοθεσία της Ένωσης (μόνο για θέματα που της ανατίθενται από τα κράτη μέλη για συλλογική δράση, όπως ορίζεται από την συνθηκών) και είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της επιβολής του. Ο πρόεδρος ελέγχει την πολιτική ατζέντα της επιτροπής για τη θητεία τους και στην πράξη καμία πολιτική δεν μπορεί να προταθεί χωρίς τη συμφωνία του προέδρου.

Ο ρόλος του προέδρου είναι να ηγείται της επιτροπής και να δίνει κατευθύνσεις στην Επιτροπή και στην Ένωση συνολικά. Ο πρόεδρος μπορεί επίσης να αναγκάσει έναν Επίτροπο να παραιτηθεί. Το έργο της επιτροπής ως σώματος βασίζεται στην αρχή της συλλογικής ευθύνης του υπουργικού συμβουλίου . Ωστόσο, στις δυνάμεις τους ενεργούν ως κάτι παραπάνω από πρώτοι μεταξύ ίσων . Ο ρόλος του προέδρου είναι παρόμοιος με αυτόν ενός εθνικού πρωθυπουργού που προεδρεύει σε ένα υπουργικό συμβούλιο.

Κοιτάξτε, ετοιμαζόμαστε για μια άλλου είδους σκλαβιά τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενότητα τι νομίζετε ότι είναι; Είμαστε πραγματικά ένα κράτος με δύναμη ώστε να μπορέσουμε να επιβάλλουμε απόψεις; Θα γίνουμε μια επαρχία στην οποία θα μας διοικεί η Ευρώπη.Μάνος Χατζιδάκις

Χαιρετίσματα από την επαρχία …..στην ευρωπαϊκή ηγεμονία

Αστραία

6 thoughts on “Ο ηγεμονισμός της ευρωπαϊκής ένωσης

  1. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της εκτελεστικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ο πρόεδρος της Επιτροπής ηγείται ενός υπουργικού συμβουλίου των Επιτρόπων, που αναφέρεται ως Σώμα. Ο Πρόεδρος έχει την εξουσία να κατανέμει χαρτοφυλάκια μεταξύ, να ανασχηματίζει ή να απολύει Επιτρόπους, όπως απαιτείται. Το Σώμα διευθύνει τη δημόσια υπηρεσία της επιτροπής, καθορίζει την πολιτική ατζέντα και καθορίζει τις νομοθετικές προτάσεις που εκπονεί. Η επιτροπή είναι το μόνο όργανο που μπορεί να προτείνει [β] ή να συντάξει νομοσχέδια για να γίνουν νόμοι της ΕΕ .

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής εκπροσωπεί επίσης την ΕΕ στο εξωτερικό, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφαλείας .

    Η θέση ιδρύθηκε το 1958. Κάθε νέος πρόεδρος διορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, [γ] για πενταετή θητεία

    https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Commission#Duties_and_powers

    Μου αρέσει!

  2. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι το πρόσωπο που προεδρεύει και προωθεί τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην παγκόσμια σκηνή. [2] Αυτό το ίδρυμα περιλαμβάνει το σώμα των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρέχει πολιτική κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

    Από το 1975 έως το 2009, η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν μια ανεπίσημη θέση (συχνά αναφέρεται ως ο προεδρεύων του γραφείου ) που κατείχε ο αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης του κράτους μέλους που ασκούσε την εξαμηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ένωση ανά πάσα στιγμή.

    https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Council

    Μου αρέσει!

    • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (αγγλικά: European Council) είναι ένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελείται από τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής και καθορίζει τις πολιτικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της Ένωσης. Έχει αυξημένο ρόλο επί ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας και στους τομείς όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία ή ανήκουν στη σφαίρα της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών. Πρόκειται για το κατεξοχήν διακυβερνητικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

      Αυτός ο θεσμός διαφέρει από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστό και ως Συμβούλιο Υπουργών ή απλά Συμβούλιο. Επίσης δεν πρέπει να συγχέεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο είναι διεθνής διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1949 με έδρα το Στρασβούργο και δεν αποτελεί όργανο της ΕΕ.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

      Μου αρέσει!

  3. Politico: Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του Qatargate εξακολουθούν να εργάζονται στο Ευρωκοινοβούλιο

    Τα στοιχεία που αποκαλύπτει έρευνα του Politico, μιλούν για επτά άτομα ακόμα που εξακολουθούν να εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    https://www.lifo.gr/now/world/politico-oi-hrisimoi-ilithioi-toy-qatargate-exakoloythoyn-na-ergazontai-sto

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε