Η Ευρώπη του Σαρλ Μισέλ ετοιμάζεται για πόλεμο

έτσι που την κατάντησε….

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο δημοκράτης Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε με τον δημοκράτη Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο παλάτι του στη Τζέντα για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Σαουδικής Αραβίας ….για δημοκρατικές μπίζνες

Διακρίσεις
Μεγάλος Αξιωματικός στο Τάγμα του Λεοπόλδου (21 Μαΐου 2014)
Υπουργός Επικρατείας (31 Οκτωβρίου 2019)
Τάγμα του Πρίγκιπα Γιαροσλάβ του Σοφού

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο…
Η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες απέναντι στη ρωσική απειλή, είπε

Τώρα ξύπνησε ο Σαρλ Μισέλ από τον ύπνο της Ωραίας Κοιμωμένης στον εφιάλτη της Ευρωπαϊκής Ενωμένης. Μοσχοαναθρεμένος καλοπληρωμένος από τα 18 του, γιος πολιτικού υπουργός δήμαρχος πρωθυπουργός και πρόεδρος.
Μια ζωή να ζει από το μόχθο του ευρωπαϊκού λαού όπως και οι περισσότεροι από δαύτους, υπεράριθμοι και να έχουνε φέρει την Ευρώπη σε αυτή τη δεινή κατάσταση, χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά, Τρώνε και πίνουν με μεγάλους μισθούς και βασιλικά προνόμια «θεοί και φεουδάρχες» στο Φέουδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Μετά «συγχαίρουν» τον Πούτιν για την εκλογή του. Δεν είναι καλύτεροι….

Να τον γνωρίσουμε….

Ο Σαρλ Μισέλ ( Charles Michel) είναι Βέλγος πολιτικός και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διατέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από τις 11 Οκτωβρίου 2014 έως τις 27 Οκτωβρίου 2019. Είναι γιος του πολιτικού Λουί Μισέλ. Ο Σαρλ Μισέλ είναι, επίσης, ηγέτης του γαλλόφωνου φιλελεύθερου κόμματος Μεταρρυθμιστικό Κίνημα από τις 14 Φεβρουαρίου 2011.

Πρώτα χρόνια
Ο Σαρλ Μισέλ γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1975 στη Ναμύρ. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στα 16 του χρόνια όταν έγινε μέλος των Νέων Φιλελευθέρων της Ζοντόν. Ο πατέρας του, Λουί Μισέλ, ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1983. Το 1994 εξελέγη επαρχιακός σύμβουλος για τη Βαλλωνική Βραβάντη.

Σπούδασε νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (γαλλικό) και στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και, μετά την αποφοίτησή του, έγινε δικηγόρος των Βρυξελλών.

Πολιτική σταδιοδρομία
Ο Μισέλ εξελέγη στη Βελγική Βουλή των Αντιπροσώπων το 1999 εκπροσωπώντας τη Βαλλωνική Βραβάντη, η οποία θεωρείται προπύργιο του φιλελεύθερου Μεταρρυθμιστικού Κινήματος.

Το 2000 ορίστηκε ως υπουργός Εσωτερικών Θεμάτων στη Βαλλωνική κυβέρνηση υπό τον Ζαν-Κλοντ φαν Κάουενμπεργκεν. Έτσι, έγινε ο νεότερος υπουργός στην ιστορία του Βελγίου. Το ίδιο έτος εξελέγη ως δημοτικός σύμβουλος στη Βαβρ, ενώ το 2006 εξελέγη ως δήμαρχος της πόλης.

Τον Δεκέμβριο του 2007 διορίστηκε Υπουργός Συνεργασίας για την Ανάπτυξη στην κυβέρνηση του Γκι Φερχόφσταντ θέση που διατήρησε και στις δύο κυβερνήσεις του Υβ Λετέρμ και στην κυβέρνηση του Χέρμαν βαν Ρομπέι.]

Τον Ιανουάριο του 2024, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να είναι υποψήφιος το 2024 εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , προτού ανακαλέσει την απόφασή του εντός του ίδιου μήνα και δηλώσει ότι θα ολοκληρώσει την τρέχουσα θητεία του

Τον Δεκέμβριο του 2018, εμφανίστηκε μια πολιτική κρίση σχετικά με το αν έπρεπε να υπογραφεί το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση . Ο εταίρος του συνασπισμού του Μισέλ N-VA, που αρχικά υποστήριξε το Συμφωνητικό, αντέστρεψε την πορεία του για να αντιταχθεί σε αυτό, ενώ τα άλλα τρία κόμματα συνέχισαν να το υποστηρίζουν. Ο Μισέλ ανακοίνωσε στη συνέχεια τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας , με τα CD&V, MR και OVLD να υποστηρίζουν το σύμφωνο. Στις 18 Δεκεμβρίου, υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Βασιλιά. Ο Βασιλιάς αποδέχθηκε την παραίτηση του Μισέλ στις 21 Δεκεμβρίου μετά από διαβούλευση με τους ηγέτες του κόμματος. Παρέμεινε στο αξίωμα ως προσωρινός πρωθυπουργός κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2019 και τις διαπραγματεύσεις συνασπισμού που ακολούθησαν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπήρξαν εσωτερικές εκφράσεις δυσαρέσκειας, μεταξύ άλλων από πρωθυπουργό και διπλωμάτες από διάφορες χώρες της ΕΕ προς τη διοίκηση του Μισέλ. Οι σύνοδοι κορυφής της ΕΕ, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ως πρόεδρος, επικρίθηκαν ότι δεν ήταν καλά οργανωμένες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αγνόησε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντί να παραμείνει προσανατολισμένος στη λύση όπως οι προκάτοχοί του στην εξουσία. Ένα διπλωματικό fauxpas γνωστό ως » Sofagate » περιγράφηκε ως σύμβολο της τεταμένης εργασιακής σχέσης μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Ursula von der Leyen και του Michel. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 , οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας περιελάμβαναν επίσης δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα , η οποία διατηρεί 630 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα για να την αποτρέψει από το να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων. Στις 5 Μαΐου, ο Charles Michel είπε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και να καταστεί δυνατή η κατάσχεσή τους, για να διατεθεί για την ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας.

Να κόψει από το μισθό του…… αν θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, που μεταπηδά από τη μία θέση στην άλλη και πληρώνεται αδρά ( και από την Ελλάδα ως πρόεδρος του ΕΚ) και, να σημειωθεί πως το Βέλγιο έχει ακόμη βασιλεία με το υψηλότατο μεγαλειότατο Φίλιππο…. στην δημοκρατία παρωδία της ΕΕ για να μην ειρωνεύεται τον Πούτιν που τυπικά δεν έχει κανέναν τίτλο. Δεν είναι καλύτερος….

Αστραία

3 thoughts on “Η Ευρώπη του Σαρλ Μισέλ ετοιμάζεται για πόλεμο

  1. ΗΕυρώπη οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να περάσει σε λειτουργία «οικονομίας πολέμου» απέναντι στην απειλή που θέτει η Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv.

    Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Πέμπτη με θέμα την υποστήριξη προς την Ουκρανία, γράφει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειάς της και να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Εάν δεν δώσουμε τη σωστή απάντηση ως Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν προσφέρουμε στην Ουκρανία αρκετή βοήθεια για να σταματήσει τη Ρωσία, είμαστε οι επόμενοι. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε αμυντικά έτοιμοι και να περάσουμε σε λειτουργία οικονομίας πολέμου… Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμασθούμε για πόλεμο», γράφει.

    https://www.kathimerini.gr/world/562938472/sarl-misel-an-thelei-eirini-i-eyropi-prepei-na-etoimasthei-gia-polemo/

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και τα προνόμια της μόνιμης προεδρίας ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008 ως μέρος του σχεδίου του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2009 . Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να απολαμβάνει τις ίδιες προϋποθέσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής, με βασικό μισθό 138% του υψηλότερου βαθμού δημόσιας υπηρεσίας : αυτός θα ήταν 24.874,62 ευρώ το μήνα (χωρίς οικογενειακά και άλλα επιδόματα). [28] [29] [30] [ χρειάζεται ενημέρωση ]

    Ο πρόεδρος δέχεται ένα αυτοκίνητο με σοφέρ και περίπου 20 αφοσιωμένα μέλη του προσωπικού. Έχει επίσης επίδομα στέγασης, παρά μια επίσημη κατοικία που θεωρήθηκε «υπερβολικά συμβολική». Ομοίως, η ιδέα ενός ιδιωτικού τζετ απορρίφθηκε επίσης ως συμβολική και, όπως επεσήμανε ένας διπλωμάτης, μια ασυμφωνία στα προνόμια μεταξύ των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής μπορεί απλώς να τροφοδοτήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο. [31]

    Η πιθανότητα να υπάρχουν μεγαλύτερα προνόμια για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον πρόεδρο της Επιτροπής ώθησε το Κοινοβούλιο να απειλήσει με απόρριψη του προϋπολογισμού του 2009. Έβλεπε έναν μεγάλο μισθό και πρόσθετα ως ένα συμβολικό μήνυμα ότι η θέση προορίζεται να γίνει πιο ισχυρή, αυξάνοντας τον διακυβερνητισμό σε βάρος του Κοινοβουλίου. Καθώς ορισμένοι στο Συμβούλιο προτείνουν προσωπικό έως 60 ατόμων, ένας ευρωβουλευτής υποστήριξε το 2008 ότι η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων θα έπρεπε να αποσύρει τη συμφωνία κυρίων ότι το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο δεν θα παρεμβαίνουν ο ένας στον προϋπολογισμό του άλλου. [32]

    https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Council

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο μισθός του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, να μη συγχέεται με άλλους προέδρους και άλλα συμβούλια είναι πολλοί, ανέρχεται επίσημα στο ποσόν των 25.000€ μηνιαίως χωρίς τα έξτρα bonus
      Με αυτά τα λεφτά ζουν 5 οικογένειες στην Ελλάδα τον χρόνο και πολλές φορές δεν υπάρχουν ούτε αυτά

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε