Δικαιώματα και υποχρεώσεις

Η Μούσα Κλειώ με την σάλπιγγα στο ένα χέρι διαβάζει το βιβλίο της ιστορίας στα αυλάκια του Χρόνου

ανθρώπων ζώων φυτών ανθρωπίδων και έμβιων όντων
Διαβάζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των όντων
Όλοι μιλούν για δικαιώματα και έχει γίνει της μόδας «η λέξη» στους δικαιωματιστές χωρίς ποτέ να αναφέρονται στις υποχρεώσεις αυτές.
Δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις και δεν υπάρχουν μεγάλα προνόμια χωρίς μεγάλες ευθύνες.
Όσο περισσότερα δικαιώματα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερες υποχρεώσεις του αντιστοιχούν και όσο περισσότερο προνόμια έχει, τόσες και μεγαλύτερες ευθύνες του αναλογούν.
Είναι διαφορετικά τα δικαιώματα ενός ανήλικου παιδιού και λίγες οι υποχρεώσεις του και διαφορετικά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις ενός ενήλικου ανθρώπου και μεγαλύτερες οι υποχρεώσεις του.
Είναι διαφορετικά τα προνόμια ενός κυβερνήτη και οι ευθύνες του και διαφορετική η ευθύνη ενός απλού πολίτη με ελάχιστα προνόμια.
Είναι διαφορετικά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του ζώου και διαφορετικά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις ενός ανθρώπου
Και είναι διαφορετικά τα δικαιώματα των ανθρωπίδων και υποχρεώσεις των ανθρωπίδων Human Beings και διαφορετικά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις ενός ανθρώπου Citizen Homo Sapiens

Όσοι μιλούν για δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις και όσοι έχουν προνόμια χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, κάνουν κατάχρηση εξουσίας σε κορώνες ανθρωπισμού μεγάλης οντολογικής υποκρισίας.

Human beings και ΟΗΕ
Κοιτάζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των όντων στα αυλάκια του χρόνου που έρχεται και φεύγει και διαβάζοντας το βιβλίο της Ιστορίας της Γεωλογίας της Βιολογίας της Φυσικής και των Μαθηματικών καλά…καλά και επισταμένα και με ανοικτά μυαλά.

Αστραία

Σχολιάστε