Από τον λύκο του Ρωμύλου στην αρκούδα του Πούτιν

ιμπέριουμ με τα ΤΟΤΕΜ ζώα των Δημοκρατιών της Γαίας

Ο χαρισματικός πρόεδρος της Ρωσίας πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη πανηγυρικώς διαγωνιζόμενος με τον εαυτό του στις πρόσφατες εκλογές.

Συγχαρητήρια του έδωσε και ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που καθιερώθηκε από το 2009 μόνιμα και με υψηλό μισθό, μία ακόμη θέση για να τακτοποιήσει τους ευρωπαϊκούς φεουδάρχες που μεταπηδούν από μία υψηλή θέση σε άλλη, ελεώ θεϊκής δημοκρατίας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους, Έτσι τους βολεύει….
Τι να πει και ο Ευρωπαίος φεουδάρχης Σαρλ Μισέλ στο Ρώσο Τσάρος τη Γ΄ Ρώμης, τι να πούμε και εμείς στις Δημοκρατίες της Δύσης και της Ανατολής. Όπως τους βολεύουν…..
Συγχαρητήρια επίσης έστειλαν, για την νίκη της δημοκρατίας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας του Ιράν, του Ιράκ, ο Γενικός Γραμματέας της Κίνας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, της Ινδίας ο Μόντι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ισόβιος πρωθυπουργός της Ελλάδος, (παλαιάς Β΄ Ρώμης ) ως εξ ίσου χαρισματικός και αναντικατάστατος. Μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη βγάζει ανθρώπους ικανούς για προέδρους και πρωθυπουργούς με θεϊκή καταγωγή Α΄ Ρώμης
, μαζί τις οικογένειες Καραμανλή Παπανδρέου. Έχουν το κληρονομικό χάρισμα…πως να το κάνουμε.

Ας γνωρίσουμε τον Θεϊκό Ρωμύλο ιδρυτή της Ρώμης

Ο Ρωμύλος ήταν ο θρυλικός ιδρυτής και πρώτος βασιλιάς της Ρώμης.
Τι αναφέρει η παράδοση της δημοκρατίας ( ξέρουν οι παραδόσεις από δημοκρατίες,,,να τις τηρούμε)
Οι μύθοι σχετικά με τον Ρωμύλο περιλαμβάνουν πολλά ξεχωριστά επεισόδια και φιγούρες, συμπεριλαμβανομένης της θαυματουργής γέννησης και της νεανικής ζωής τού Ρωμύλου και τού δίδυμου αδελφού του, Ρώμου. της δολοφονίας του Ρώμου και η ίδρυση της Ρώμης, η αρπαγή των Σαβίνων γυναικών και ο επακόλουθος πόλεμος με τους Σαβίνους, μια περίοδος κοινής διακυβέρνησης με τον Τίτο Τάτιο, η ίδρυση διάφορων ρωμαϊκών θεσμών· ο θάνατος ή η αποθέωση του Ρωμύλου και η διαδοχή του Nουμά Πομπίλιο.
Σύμφωνα με τη ρωμαϊκή μυθολογία, ο Ρωμύλος και ο Ρέμος ήταν γιοι της Ρέας Σιλβίας από τον θεό Άρη. Ο παππούς τους από τη μητέρα ήταν ο Νουμίτωρ, ο νόμιμος βασιλιάς της Άλμπα Λόνγκα, μέσω του οποίου τα δίδυμα κατάγοντο τόσο από τον Τρωικό ήρωα Αινεία, όσο και από τον Λατίνο, τον βασιλιά του Λατίου.

Πριν από τη γέννηση των διδύμων, ο θρόνος του Nουμίτορος είχε σφετεριστεί από τον αδελφό του, Aμούλιο, ο οποίος δολοφόνησε τον γιο ή τους γιους τού Nουμίτορος και καταδίκασε τη Ρέα Σιλβία σε αέναη παρθενία, αφιερώνοντάς την ως Εστιάδα. Όταν η Ρέα έμεινε έγκυος, ισχυρίστηκε ότι την είχε επισκεφθεί ο θεός Άρης. Ο Αμούλιος τη φυλάκισε και μετά τη γέννηση των διδύμων διέταξε να τα ρίξουν στον Τίβερη. Αλλά καθώς το ποτάμι είχε φουσκώσει από τη βροχή, οι υπηρέτες που είχαν επιφορτιστεί με την απόρριψη των βρεφών δεν μπορούσαν να φτάσουν στις όχθες του και έτσι άφησαν τα δίδυμα κάτω από μία συκιά στους πρόποδες του λόφου Παλατίνου.

Στην παραδοσιακή αφήγηση, μία λύκαινα ανέλαβε στα δίδυμα και τα θήλαζε, μέχρι που βρέθηκαν από τον βοσκό του βασιλιά, Φαύστουλο, και τη σύζυγό του Άκκα Λαρεντία.

Από τον Λύκο στην Αρκούδα …. για την Δημοκρατία στη Φάρμα των Ζώων των καλών ποιμένων. Ξέρουν αυτοί,…. θα μάθουν και αυτά.

Αστραία

5 thoughts on “Από τον λύκο του Ρωμύλου στην αρκούδα του Πούτιν

  1. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ «συνεχάρη» ειρωνικά σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του, παρότι η ψηφοφορία έχει μόλις αρχίσει. (τον »συγχαίρουμε» και εμείς,…..επίσης ειρωνικά, τον Σαρλ Μισέλ στην μονιμη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΕ…κοίτα ποιος μιλάει….)

    https://www.cnn.gr/kosmos/story/410299/proedrikes-ekloges-sti-rosia-o-sarl-misel-sygxairei-eironika-ton-poytin-gia-ti-sarotiki-niki-tou

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ή στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε….

    Κάτι πήγε στραβά – Πώς οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα εμποδίσουν τον Πούτιν να μείνει άλλα έξι χρόνια στο Κρεμλίνο

    https://www.in.gr/2024/03/15/world/kati-pige-strava-pos-oi-kyroseis-tis-ee-den-tha-empodisoun-ton-poutin-na-meinei-alla-eksi-xronia-sto-kremlino/

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Στην παραδοσιακή αφήγηση, μία λύκαινα ανέλαβε στα δίδυμα και τα θήλαζε, μέχρι που βρέθηκαν από τον βοσκό του βασιλιά, Φαύστουλο, και τη σύζυγό του Άκκα Λαρεντία. Τα αδέλφια ενηλικιώθηκαν μεταξύ των βοσκών και των λαών των λόφων. Αφού ενεπλάκη σε μία σύγκρουση μεταξύ των οπαδών τού Aμούλιου και εκείνων του παππού τους Νουμίτορος, ο Φαύστυλος τους είπε για την καταγωγή τους. Με τη βοήθεια των φίλων τους παρέσυραν τον Aμούλιο σε ενέδρα και τον σκότωσαν, αποκαθιστώντας τον πάππο τους στον θρόνο. [5] [6] Οι πρίγκιπες ξεκίνησαν τότε να ιδρύσουν μια δική τους πόλη.

    Επέστρεψαν στους λόφους με θέα στον Τίβερη, τον τόπο όπου είχαν εκτεθεί ως βρέφη. Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ποιον λόφο θα στεγαζόταν η νέα πόλη. Όταν ένας οιωνός για την επίλυση της διαμάχης απέτυχε να δώσει σαφή ένδειξη, η σύγκρουση κλιμακώθηκε και ο Ρωμύλος ή ένας από τους οπαδούς του σκότωσαν τον Ρώμο. [5] [7] Σε μία παραλλαγή τού μύθου, οι οιωνοί ευνόησαν τον Ρωμύλο, ο οποίος προχώρησε σε ένα τετράγωνο αυλάκι γύρω από τον Παλατίνο Λόφο για να οριοθετήσει τα τείχη της μελλοντικής πόλης. Όταν ο Ρέμος πήδηξε χλευαστικά πάνω από τα «τείχη» για να δείξει πόσο ανεπαρκή ήταν απέναντι στους εισβολείς, ο Ρωμύλος τον κτύπησε με θυμό.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%89%CE%BC%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Η ίδρυση της Ρώμης εορταζόταν κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου, με το φεστιβάλ των Παλιλίων. Η πρώτη πράξη του Ρωμύλου ήταν να οχυρώσει τον Παλατίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε μία θυσία στους θεούς. Καθόρισε τα όρια της πόλης με ένα αυλάκι που όργωσε, έκανε άλλη μια θυσία και με τους οπαδούς του άρχισαν να εργάζονται για να κτίσουν την ίδια την πόλη. [8] [9] Ο Ρωμύλος ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του λαού, για να γίνει βασιλιάς του. Με τη βοήθεια τού Nουμίτορος απευθύνθηκε σε αυτούς και έλαβε την έγκρισή τους. Ο Ρωμύλος δέχθηκε το στέμμα, αφού θυσίασε και προσευχήθηκε στον Δία και αφού έλαβε ευνοϊκούς οιωνούς. [10]

      Ο Ρωμύλος χώρισε τον πληθυσμό σε τρεις φυλές, γνωστές ως RamnesTitienses και Luceres, για φορολογικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Σε κάθε φυλή προήδρευε ένας αξιωματούχος γνωστός ως τριβούνος, και χωριζόταν περαιτέρω σε δέκα curia (κουρίες, τμήματα) καθεμία από τις οποίες προεδρευόταν από έναν αξιωματούχο γνωστό ως curio. Ο Ρωμύλος παραχώρησε επίσης ένα μέρος γης σε κάθε κουρία, προς όφελος του λαού. [11] [12] Τίποτε δεν είναι γνωστό για τον τρόπο, με τον οποίο φορολογούντο οι φυλές και οι κουρίες, αλλά για τη στρατιωτική εισφορά κάθε κουρία ήταν υπεύθυνη για την παροχή εκατό πεζών, μίας μονάδας γνωστής ως εκατονταρχίας (centurio), και δέκα ιππέων. Κάθε φυλή τού Ρωμύλου παρείχε έτσι περίπου χίλιους πεζούς και μία εκατονταρχία ιππικού. Συνολικά οι τριακόσιοι ιππείς έγιναν γνωστοί ως oι ταχείς (celeres) και σχημάτισαν τη βασιλική σωματοφυλακή. [13] [14]

      Επιλέγοντας εκατό άνδρες από τις ηγετικές οικογένειες, ο Ρωμύλος ίδρυσε τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο . Αυτούς τους άνδρες ονόμασε πατέρες (patres) της πόλης. Οι απόγονοί τους έγιναν γνωστοί ως πατρίκιοι, αποτελώντας μία από τις δύο μεγάλες κοινωνικές τάξεις στη Ρώμη. Η άλλη τάξη, γνωστή ως πληβείοι (plebs), αποτελείτο από τους υπηρέτες, τους απελεύθερους, τους φυγάδες που ζήτησαν άσυλο στη Ρώμη, αυτούς που αιχμαλωτίστηκαν στον πόλεμο και άλλους στους οποίους χορηγήθηκε η ρωμαϊκή υπηκοότητα με την πάροδο του χρόνου. [15] [16]

      Για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της πόλης, ο Ρωμύλος απαγόρευσε τη βρεφοκτονία και ίδρυσε ένα άσυλο για φυγάδες στον λόφο του Καπιτωλίου. Εδώ, οι ελεύθεροι και οι σκλάβοι μπορούσαν να διεκδικήσουν προστασία και να ζητήσουν τη ρωμαϊκή υπηκοότητα

      Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Μετά το 2009  ]

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρατηρητήριο Paranal . [21]

    Ο ρόλος του προέδρου είναι σε μεγάλο βαθμό πολιτικός, προετοιμάζει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οργανώνει και προεδρεύει στις συνεδριάσεις του, επιδιώκει την επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των μελών του και υποβάλλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κάθε συνεδρίαση. ο πρόεδρος θα εξασφαλίσει επίσης «στο επίπεδό του και υπό την ιδιότητά του αυτή, την εξωτερική εκπροσώπηση της Ένωσης σε θέματα που αφορούν την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, με την επιφύλαξη των εξουσιών του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Ασφάλεια» . [22] Κάποια αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των ρόλων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Προέδρου της Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου —ιδίως στην εξωτερική πολιτική— αφήνει αβεβαιότητα σχετικά με το πόση επιρροή θα αποκτήσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπάρχει περαιτέρω ανησυχία για το εάν ο πρόεδρος θα έχει επαρκές προσωπικό και πόρους για να εκπληρώσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα της θέσης και ότι, λόγω έλλειψης υπουργείου, ο πρόεδρος μπορεί να γίνει «παιχνιδόμπαλα» μεταξύ των ηγετών της ΕΕ. [23]

    Με την αναδιοργάνωση ηγετικών θέσεων της ΕΕ βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας , υπήρξε κάποια κριτική για τις ασαφείς αρμοδιότητες κάθε θέσης.

    https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Council

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε