Η σημασία των γρίφων της καρδιάς

τι δεν καταλαβαίνεις και γιατί δεν καταλαβαίνεις

Η γνώση είναι ΟΡΑΣΗ , βλέπεις με την καρδιά και προχωράς σε μονοπάτια σκοτεινά

Όταν ο Δον Χουάν έδειξε ένα απλό πάτωμα στον mr. Καστανέντα του είπε να βρει το σημείο της δύναμης του και να καθίσει εκεί, χωρίς να δώσει καμία άλλη εξήγηση και βοήθεια.
Ο Κάρλος Καστανέντα μοσχαναθρεμμένος άνθρωπος της καπιταλιστικής Δύσης, καθηγητής Κοινωνιολογίας, τον κοίταξε με έκπληξη και απορία…και δεν κατάλαβε τίποτα.
Αποφάσισε όμως να το παλέψει και να το καταλάβει. Ολόκληρο το βράδυ πάλεψε με το πάτωμα για να βρει το σημείο της δύναμης του και τελικά το πρωί εξουθενωμένος το βρήκε με διασταύρωση των ματιών, της όρασης και κατάλαβε τι σημαίνει, πάτωμα, σημείο, δύναμη και γνώση. Πότε είναι δική σου και πότε είναι κλεμμένη.
Μόνο η γνώση που έχεις κατακτήσει και δεν είναι απλή παπαγαλία και μίμηση, είναι πάντοτε παρούσα και είναι δική σου γι αυτό και είναι ΩΡΑΙΑ σαν την Ωραία Ελένη που κάποτε έχασες.
Αλλά για αυτό πρέπει να προσπαθήσεις και να το κατανοήσεις και την ΤΡΟΙΑ να κατακτήσεις και την Ελένη να κατανοήσεις.
Μη λες ότι δεν καταλαβαίνεις, δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις την ενέργεια να καταλάβεις, την έχεις ξοδέψει σε ορνιθοασχολίες, δεν καταλαβαίνεις γιατί φοβάσαι να καταλάβεις, έχεις βολευτεί στην άγνοια και στην αμάθεια, δεν καταλαβαίνεις γιατί έχεις εξαγοραστεί και παπαγαλίζεις ό,τι η εξουσία σου έχει πει.
Όταν θα καταλάβεις «γνώση » τι εστί , θα κατανοήσεις και τους γρίφους της καρδιάς και όταν αυτούς τους γρίφους λύσεις, θα είσαι έτοιμος και έτυμος για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής . Όλους τους κόμπους της λύπης και τους γόρδιους δεσμούς με αλεξανδρινό σπαθί θα κόβεις, με αυτούς που αγαπάς και για ό,τι αγαπάς, για να συναντηθείς στο πάτωμα της Γης, το κέντρο ισορροπίας της και το σημείο της Αντίληψης της.

Εν Δελφοίς

Αστραία

4 thoughts on “Η σημασία των γρίφων της καρδιάς

    • Ναι… και η κρίση συμβαίνει κάθε ώρα κάθε στιγμή και είναι διάκριση ενωτική. 

      Αν αποφύγουμε το λάθος του Πάρι θα πάρουμε την ομορφιά μαζί με τη σοφία και την αξιοπιστία σε κοινό γεωμετρικό σημείο ενότητος και θα γλιτώσουμε έναν πόλεμο στην Τροία…που έπρεπε να γίνει. Τα τρία Μήλα θολώνουν την κρίση και χάνουμε την Ελένη την Ωραία γιατί προτιμούμε ….το ένα. Ομορφιά χωρίς σοφία, γνώση χωρίς νηφαλιότητα και αξιοπιστία είναι άχρηστα ΜΗΛΑ.

      Μου αρέσει!

  1. Ο πολεμιστής δεν λέει ποτέ :
    Δεν καταλαβαίνω κάτι.
    Λέει απλά :
    Δεν καταλαβαίνω κάτι ακόμη. Και έτσι … μαθαίνει.
    Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να καταλάβει και να κατανοήσει ο πολεμιστής.
    Είναι σαν τον Αλέξανδρο που δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κατακτήσει! Άλυτους κόμπους και ψευτοδιλήμματα, τα κόβει αστραπιαία με το σπαθί.
    Οι εξηγήσεις των πολεμιστών να είναι πάντα στην ώρα τους και να αποδεικνύουν συνέπεια σκέψεων,λόγων, πράξεων, προθέσεων και κινήτρων με όρθιο και ορθό Απολλώνιο λόγο.
    Η πλάγια σκέψη και ο πλάγιος λόγος να αφορά “ξαπλωτούς μνηστήρες” σε άσπρα χαρτιά με μαύρα γράμματα, “σκιές ” του Άδη συνοδευόμενους από τον ψυχοπομπό Ερμή.
    Εξετάζοντας τα πράγματα… από την αρχή και από μια Αρχή!

    https://e-lions.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

    Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ – Global Union of Citizens

Σχολιάστε