Ολική έκλειψη στη φεουδαρχική δημοκρατία

Συνέλευση άμεσης δημοκρατίας σε καντόνι της Ελβετίας

Μαθήματα δημοκρατίας και οικονομίας από την Ελβετία για πολυέξοδες υπερφίαλες χρεοκοπημένες κυβερνήσεις με ελλείμματα εμπορικού ισοζυγίου και δημοκρατίας

Γιατί ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας δεν ταξιδεύει στο εξωτερικό δεν κάνει τζάμπα ταξίδια στο εξωτερικό εις υγεία του κορόιδου λαού. Για λόγους οικονομίας και εξόδων

Ταξίδια στο εξωτερικό
Λόγω του γεγονότος ότι τεχνικά κανένας μοναδικός ομοσπονδιακός σύμβουλος αλλά μάλλον ολόκληρο το συμβούλιο στο σώμα είναι ο αρχηγός του ελβετικού κράτους , οι Ομοσπονδιακοί Σύμβουλοι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ταξίδευαν στο εξωτερικό για επίσημες εργασίες. Σε άλλες χώρες, η Ελβετία εκπροσωπήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από διπλωμάτες.

Μετά τη δολοφονία του John F. Kennedy , οι Ομοσπονδιακοί Σύμβουλοι συγκάλεσαν επείγουσα συνεδρίαση, όπου συζήτησαν την αποστολή ενός συμβούλου στην κηδεία του Kennedy. Δεδομένου ότι η απουσία της ελβετικής κυβέρνησης δεν θα γινόταν κατανοητή από τον πληθυσμό, αποφάσισαν να στείλουν τον Friedrich Traugott Wahlen . Στο ταξίδι του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ο Wahlen συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Dean Rusk για να συζητήσουν τους δασμούς . Παρά το άνοιγμα της Ελβετίας λόγω της δολοφονίας του Κένεντι, τα ξένα ταξίδια των Ομοσπονδιακών Συμβούλων κανονικοποιήθηκαν μόνο μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας . Τα επτά μέλη του υπηρετούν επίσης ως συλλογικός αρχηγός κράτους και κυβέρνησης της Ελβετίας. Δεδομένου ότι μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι κατά συνθήκη μια μόνιμη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού που αποτελείται από εκπροσώπους των μεγάλων κομμάτων και των γλωσσικών περιοχών της χώρας .

Ενώ ολόκληρο το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την ηγεσία της ομοσπονδιακής διοίκησης της Ελβετίας , κάθε σύμβουλος διευθύνει ένα από τα επτά ομοσπονδιακά εκτελεστικά τμήματα. Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας προεδρεύει του συμβουλίου, αλλά δεν ασκεί ιδιαίτερη εξουσία. Μάλλον, η θέση είναι μία από τις πρώτες μεταξύ ίσων και εναλλάσσεται μεταξύ των επτά Συμβούλων ετησίως.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εκλέγεται ως σώμα από τα 246 μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ελβετίας για θητεία τεσσάρων ετών μετά από κάθε ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική εκλογή , χωρίς δυνατότητα ανάκλησης ή ψήφου δυσπιστίας

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ιδρύθηκε με το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα του 1848 ως «ανώτατη εκτελεστική και διευθύνουσα αρχή της Συνομοσπονδίας».

Όταν γράφτηκε το Σύνταγμα, η συνταγματική δημοκρατία ήταν ακόμη στα σπάργανα, και οι ιδρυτές της Ελβετίας είχαν ελάχιστα παραδείγματα. Ενώ βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών για την οργάνωση του ομοσπονδιακού κράτους στο σύνολό του, επέλεξαν το συλλογικό και όχι το προεδρικό σύστημα για την εκτελεστική εξουσία ( σύστημα διευθυντών ). Αυτό προσαρμόστηκε στη μακρά παράδοση της διακυβέρνησης των συλλογικών οργάνων στην Ελβετία. Υπό το Ancien Régime , τα καντόνια της Παλαιάς Ελβετικής Συνομοσπονδίας διοικούνταν από συμβούλια επιφανών πολιτών από αμνημονεύτων χρόνων, και η μετέπειτα Ελβετική Δημοκρατία (με την αντίστοιχη Διεύθυνσή της) καθώς και τα καντόνια που είχαν αυτοχαρακτηριστεί φιλελεύθερα Τα συντάγματα από τη δεκαετία του 1830 είχαν επίσης καλές εμπειρίες με αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης.

Σήμερα, μόνο τρία άλλα κράτη, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη , η Ανδόρα και ο Άγιος Μαρίνος , έχουν αρχηγούς κρατών συλλογικούς και όχι ενιαίους. Ωστόσο, το συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης έχει βρει ευρεία υιοθέτηση στις σύγχρονες δημοκρατίες με τη μορφή κυβέρνησης υπουργικού συμβουλίου με συλλογική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος δεν είναι ο αρχηγός του ελβετικού κράτους. Αυτή η λειτουργία εκτελείται από το Συμβούλιο ενσωματωμένα , δηλαδή στο σύνολό του. Ωστόσο, στην πρόσφατη πρακτική, ο Πρόεδρος ενεργεί και αναγνωρίζεται ως αρχηγός κράτους ενώ πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό, καθώς το Συμβούλιο (επίσης κατά σύμβαση) δεν εγκαταλείπει τη χώρα ενσωματωμένα . Συχνότερα, όμως, οι επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό πραγματοποιούνται από τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών . Οι αρχηγοί κρατών που επισκέπτονται γίνονται δεκτοί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σωματικά .

Τα προνόμια

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανώτερα μέλη της κυβέρνησης σε άλλες χώρες, οι Ομοσπονδιακοί Σύμβουλοι δεν δικαιούνται επίσημη κατοικία (ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Παλάτι στεγάζει διαμερίσματα διαβίωσης τόσο για τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο όσο και για τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ). Κυρίως, έχουν επιλέξει να νοικιάσουν διαμερίσματα ή σουίτες ξενοδοχείων στη Βέρνη (με δικά τους έξοδα). Ωστόσο, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την εξοχική περιουσία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Lohn , για διακοπές. αυτό το κτήμα χρησιμοποιείται επίσης για να φιλοξενήσει επίσημους επισκέπτες της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Χωρίς αστυνομική προστασία. Ενώ οι Σύμβουλοι μπορούν να αντλήσουν στοιχεία ασφαλείας του Στρατού εάν χρειάζονται προσωπική προστασία (ιδίως κατά τη διάρκεια επίσημων εκδηλώσεων), είναι πιο συνηθισμένο να τους συναντάμε χωρίς καμία απολύτως συνοδεία στους δρόμους, τα εστιατόρια και τα τραμ της Βέρνης, και του Ueli Maurer ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε το ποδήλατο τις περισσότερες μέρες από το διαμέρισμά του στο Münsingen στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη. Οι σύμβουλοι έχουν επίσης δικαίωμα σε προσωπικό δικαστικό επιμελητή ( huissier ή Bundesweibel ) που τους συνοδεύει, με ερυθρόλευκη τελετουργική στολή, στις επίσημες εκδηλώσεις.

Οι σύζυγοι των Συμβούλων δεν παίζουν επίσημο ρόλο στις κυβερνητικές εργασίες, εκτός από τη συνοδεία των Συμβούλων σε επίσημες δεξιώσεις.

Μαθήματα δημοκρατίας από την Ελουήτια Ελβετία… με Εθνικό Ήρωα τον ΑΛΚΙΝΟΟ Ιωάννη Καποδίστρια. Ελουήτιοι ονομάζονται οι Ελβετοί, άνθρωποι των υψηλών τόπων (Ι.Πασσάς)

Αστραία

2 thoughts on “Ολική έκλειψη στη φεουδαρχική δημοκρατία

  1. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο λειτουργεί κυρίως μέσω εβδομαδιαίων συνεδριάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη ,  την έδρα της ελβετικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης .

    https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Council_%28Switzerland%29

    Μου αρέσει!

  2. Άμεση δημοκρατία

    Το Landsgemeinde αποτελεί έναν από τους πυλώνες του άμεσου δημοκρατικού πυρήνα της ελβετικής πολιτικής δομής. Ακόμα κι αν η χρήση του μειώθηκε απότομα τον περασμένο αιώνα, εξακολουθεί να θεωρείται ως χαρακτηριστικός θεσμός της ελβετικής δημοκρατίας και γενικά θεωρείται ως συμμετοχική και περιεκτική δημοκρατική πρακτική. ψηφοφορίας.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Landsgemeinde

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε