Πουτινισμός και Μητσοτακισμός

Πολιτικός σουρεαλισμός φεουδαρχικών κομμάτων


παραδοσιακές αξίες προσωποκεντρισμού της δυτικής και ανατολικής μοναρχίας

Ο Πουτινισμός είναι το κοινωνικό , πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ρωσίας που σχηματίστηκε κατά την πολιτική ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν . Χαρακτηρίζεται από τη συγκέντρωση πολιτικών και οικονομικών εξουσιών στα χέρια « σιλοβίκων », νυν και πρώην «ανθρώπων με σημάδια στους ώμους », που προέρχονται από συνολικά 22 κυβερνητικές υπηρεσίες επιβολής, η πλειοψηφία των οποίων είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). ), Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας , Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας και Εθνική Φρουρά της Ρωσίας . [ Σύμφωνα με τον Arnold Beichman , «Ο Πουτινισμός στον 21ο αιώνα έχει γίνει εξίσου σημαντικό σύνθημα όπως ο σταλινισμός τον 20ό.ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Ο χαρισματικός Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε τις εκλογές πανηγυρικώς και εκλέγει ισόβιος άρχων τις Ρωσίας. Το συνεχάρησαν οι φίλοι του, όλα τα καλά παιδιά της πιάτσας και της ανατολικής στέπας, Ο Σι, ο Ρέϊσι, ο Ερτογάν, ο Μόντι και ο Κιμ. Η Μέρκελ, αιώνια ερωτευμένη μαζί του έστειλε κρυφά γαρύφαλλα σφυροδρέπανα και βότκα.
Ο ταλαντούχος Πούτιν ,επίσης ταλαντούχος νταουλιέρης και αρκουδιάρης χορεύει την ευρωπαϊκή ένωση με τα νταούλια και βιολιά στο γνωστό χορό του ανατολίτικου καρσιλαμά
Ο πολυχρονεμένος μας φεουδάρχης Μητσοτάκης στο πλαίσιο των image maker συμβούλων του, τρέχει μονίμως σαν τον Βέγγο, από δω και από κει και βγάζει φωτογραφίες παρουσιάζοντας το αξιόλογο έργο των photoshop.
Κάποιος πρέπει να τον συμβουλέψει και να του πει, ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας δεν είναι happy travelling και το παιδί για όλες τις δουλειές και δεν δείχνει αυτό έργο πρωθυπουργού με πυγμή. Έχει και υπουργούς για τις εργασίες αυτές , να κάνουν κάποια δουλειά και αυτή,…. να μην είναι αργόμισθοι.Για αυτή την δουλειά πληρώνονται.
Στο πλαίσιο αυτό της προσωποκεντρικής καμπάνιας του Μητσοτάκης( βλέπε αντίστοιχο τραμπισμό προωθώντας δηλαδή, ένα πρόσωπο αναμφιβόλων προσόντων ταλέντων και ακεραιότητος χαρακτήρος, ως τάχαμ πως χαρισματικό) άρπαξε το πρωθυπουργικός σκάφος και έτρεξε για πολυέξοδες διακοπές στην όαση της Σίβα και κάποια στιγμή να βγάλει και μια φωτό στο Κάιρο για το βιογραφικό: Η βαρώνη Φον Όύρσουλα και ο Φον Μητσοτάκης σε πλάνο φαραώ.
Η αιτία; Το γνωστό άλυτο θέμα με το μεταναστευτικό που εξακολουθεί να είναι άλυτο με τόσους οργανισμούς και αξιωματούχους ευρωβουλευτές να πληρώνονται αδρά για να κρατάν το πρόβλημα άλυτο..
Τώρα πληρώσαμε και την Αίγυπτο για να κρατήσει εκεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θα πληρώσουμε εμείς οι λαοί της Ευρώπης.
Αυτό πλασάρεται σαν μεγάλη επιτυχία, τη μεγάλη αποτυχία πλασάρουν ως μεγάλη επιτυχία τα γνωστά έγκριτα ΜΜΕ καλοπληρωμένα και καλοταϊσμένα από την κυβέρνηση για να εξυμνούν το ανύπαρκτο έργο της και να βαπτίζουν το ψάρι κρέας.
Αυτό λέγεται «νταβατζιλίκι» στα απλά Ελληνικά λαϊκά, με άλλα λόγια, εκβιασμός.
Δηλ. μέχρι τώρα πληρώναμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να τους φέρουμε στη χώρα και στην Ευρώπη να μαζέψουνε ελιές και να μας λύσουν το δημογραφικό.
Τώρα τους πληρώνομε να μείνουν στη χώρα τους.
Αυτή είναι η απούσα λογική «των χαρισματικών ηγετών» μας και τα αποτελέσματα του μητσοτακισμού και του εκφυλισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Αν ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος του φέουδου της Νέας Δημοκρατίας, φέουδο είναι και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στις εκλογές γιατί χρωστά μισό δις και δεν έχει πληρώσει τα χρέη του, θα μπορούσε να προτείνει ουσιαστικές και ριζοσπαστικές λύσεις αλλαγές για την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία έχει όλο τον κρατικό μηχανισμό δικό της, όλα τα άλλα κόμματα ζουν και αναπνέουν ως διακοσμητικά στοιχεία και γλάστρες, όσο τους το επιτρέπει,
Θα μπορούσε να κάνει την αποκέντρωση, αποαστικοποίηση, μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδος και δημιουργία από την αρχή, μείωση της γραφειοκρατίας, μείωση του αριθμού του βουλευτών, μία θητεία για όλους, εκλογές βουλευτικές και δημοτικές μαζί για μείωση των εξόδων, επιστροφή των Ελλήνων στην πατρίδα το brain game δηλαδή.
Επενδύσεις σε πρωτογενή παραγωγή και στήριξη των παραγωγικών αυτών τάξεων, αντί κάνει βόλτες και να βγάζει φωτό με ανόητο υπερφίαλο προσωποκεντρισμό .
Ούτε το μπορεί, ούτε το θέλει, ούτε έχει αυτό το όραμα και κανένα όραμα για την Ελλάδα, Τα όνειρά του είναι φτωχά και μέτρια μικροαστικά, όπως και η καταγωγή του με περιτύλιγμα νεοπλουτισμού και φανφαρονισμού. Φτάνουν μέχρι να εξαντλήσει τη δεύτερη θητεία του και να παρακαλάει τους φεουδάρχες της ευρωβουλής να τον βολέψουν σε καμία νέα προεδρία στην αυλή τους, κολακεύοντας τους με οσφυοκαμψία.


Συζητώντας με ένα γνωστό μου νεοδημοκράτη παλιάς κοπής για τις πολιτικές εξελίξεις ( μου αρέσει να νιώθω και να πιάνω τον παλμό του κόσμου) τον βλέπω να ωρύεται έν εξάλλω για τα τελευταία καμώματα του κόμματός του , απογοητευμένος και απελπισμένος να μιλάει για την κόρη του που τελείωσε το πανεπιστήμιο και προσπαθεί να βρει δουλειά «γλύφοντας κατουρημένες ποδιές » , ο γνωστός παραδοσιακός τρόπος να βρίσκει κανείς δουλειά στην Ελλάδα. Τηρούμε τις παραδόσεις,,,όλα και όλα.
Είναι τόσο απογοητευμένος που μου λέει, πως θα ψήφιζε και μέχρι Τραμπ αν έβαζε υποψηφιότητα στην Ελλάδα ακόμη κι αν πήγαινε με μικρούλες , δεν τον νοιάζει.
-Δεν σε νοιάζει του λέω ακόμη και αν πήγαινε, αν ήταν η κόρη σου, στη θέση τους;;;;;;;
-Άλλο αυτό …..μου λέει

Δεν είναι άλλο του λέω, το ίδιο είναι . Το να ψηφίζεις κάποιο μια φορά και να σε ξεγελάσει ,φταίει αυτός, το να το ψηφίζεις δεύτερη φορά όμως, φταις εσύ
Φταίμε όλοι για αυτό το χάλι…. κάποιοι γιατί το έχουν δημιουργήσει και οι υπόλοιποι γιατί τους επιτρέπουμε
….ακόμη.
Αστραία

2 thoughts on “Πουτινισμός και Μητσοτακισμός

  1. Ο Πουτινισμός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο άρθρο του Andrey Piontkovsky που δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2000 στη Sovetskaya Rossiya , [11] και τοποθετήθηκε στον ιστότοπο Yabloko την ίδια ημέρα. Χαρακτήρισε τον Πουτινισμό ως «το υψηλότερο και τελευταίο στάδιο του ληστικού καπιταλισμού στη Ρωσία, το στάδιο όπου, όπως είπε ένας μισοξεχασμένος κλασικός, η αστική τάξη ρίχνει τη σημαία των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη θάλασσα· και επίσης ως πόλεμο. εδραίωση του έθνους στο έδαφος του μίσους εναντίον κάποιας εθνοτικής ομάδας, επίθεση στην ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης πλύση εγκεφάλου, απομόνωση από τον έξω κόσμο και περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Putinism

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Οι Βασίλης Καρατζάς και Λουκία-Ναταλία Μόσχου είναι το ζευγάρι που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Όαση Σίβα της Αιγύπτου. Όπως αποκάλυψε χθες το Documento ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την Παρασκευή το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στην Αίγυπτο και να κάνει διήμερες διακοπές πριν τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, για τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό.

    Συγκεκριμένα, το πρωθυπουργικό ζευγάρι πραγματοποίησε διήμερες διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Όαση Σίβα, όπου η διαμονή φτάνει ακόμη και τα 1.500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

    https://www.documentonews.gr/article/me-to-zeygos-karatza-o-mitsotaki/

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε