Ολική έκλειψη σε συνέδρια

ελλείψει μέτρου ήθους και αυτογνωσίας

επιβιώνοντας στην Ελλάδα survivorGR την εποχή της συνεδριακής εμποροπανήγυρης των εμπορικών εταιριών
Τα συνέδρια είναι μία μόδα που έχει πάρει εκτάσεις πανδημίας την εποχή της οικονομικής ασυδοσίας αλητείας.
Μόλις βρίσκουν κάποιους πόρους, ΜΚΟ, κόμματα ιδρύματα και διάφοροι άλλοι οργανισμοί αρχίζουν τους ροκανίζουν με τα συνέδρια, δωρεάν και πολυτελή γεύματα και βγάζουν και πλούσιες φωτό. Από τα πολυτελή συνέδρια του ΟΗΕ και των παγκόσμιων να οργανισμών που τρώνε και πίνουν σε βάρος των λαών έως τα κομματικά συνέδρια της Ελλάδος και των ΜΚΟ.
Για να μην μπούμε για τα ιατρικά που είναι μία άλλη κατηγορία από μόνη τους και αυτά και υπάρχει πλήρη αναφορά σε ένα άρθρο που θα βάλω μετά.
Είναι κακό ένα συνέδριο, πρέπει να γίνεται; Όχι, καθόλου ένα συνέδριο είναι μία μικρή Αγορά Πνύκας του δημοσίου λόγου αναλόγως το θέμα και της συμμετοχής του λαού. Φυσικά υπάρχουν ειδικά συνέδρια και γενικά συνέδρια.
Ο λόγος που γίνεται ένα συνέδριο είναι για να ανακοινωθεί κάτι καινούργιο πρωτοποριακό, να παρθούν κάποιες αποφάσεις( όπως στα καντόνια συνέλευσης άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας) και να γίνουν κάποιες συζητήσεις. Άλλος λόγος δεν υπάρχει όλα τα υπόλοιπα είναι γιορτές πάρτι συνεστιάσεις πανηγύρια και φιέστες.
Ένα συνέδριο όμως για να έχει λόγο ύπαρξης και συνέχεια, σημαίνει ότι κάθε φορά που γίνεται παίρνει κάποιες αποφάσεις με σκοπό να πραγματοποιηθούν και στο επόμενο εξετάζει τι πήγε λάθος, αν δεν πραγματοποιήθηκαν και γιατί, με ευθύνη των ομιλητών. Δίνει αναφορά για αυτό μαζί με τον ισολογισμό και τα έσοδα και έξοδα του φορέα.
Αυτό είναι το νόημα ενός συνεδρίου και απουσιάζει από τα συνέδρια εμποροπανηγύρεις που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή στο ναδίρ της
Παράγουμε πολλούς απατεώνες και περισσότερα ανούσια συνέδρια και άχρηστα φόρουμ από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε και μας επιτρέπει η οικονομία και το ταμείο ανάκαμψης
Συνέδριο για τα 50 χρόνια της μελαπολίτευσης, συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, οικονομικό forum στους Δελφούς………Too much πραγματικά.

Στους Δελφούς είναι αναρτημένα τρία διάσημα δελφικά ρητά, Μηδέν άγαν, μέτρον άριστο και γνώθι σαυτό.
Κανένα από αυτά τα ρητά δεν έχει τηρηθεί στα συνέδρια που γίνονται εκεί. Υπερβολή, αμετροέπεια έλλειψη αυτογνωσίας και εκτός θέματος οι περισσότεροι σύνεδροι και περιττά τα συνέδρια.
Έχουμε και το ένατο οικονομικό φόρουμ μιας ΜΚΟ στους Δελφούς με 1000 ομιλητές καλεσμένους, (έλεος), 2100 ευρώ το εισιτήριο, (αν είναι δυνατόν), να πουν τα ίδια και τα ίδια, που μας τα χουν ξαναπεί και βλέπουμε κάθε φορά τι κάνουν πως και γιατί.
Οι ίδιοι που μίλησαν και στα προηγούμενα συνέδρια και μας είπαν τα ίδια ακριβώς και φυσικά απουσιάζει ο λαός που έχει περιθωριοποιηθεί. Μόνοι τους μιλάνε, μόνοι τους αλληλοβραβεύονται ,τρώνε και πίνουν και λογαριασμό δεν δίνουν. Λόγια λόγια και νάχαμε να λέγαμε…επί της ουσίας ΜΗΔΕΝ στο ΤΙΠΟΤΑ.

Τρεις ερωτήσεις για το 9ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών
1.Τι είπατε και τι κάνετε στο προηγούμενο συνέδριο. Ευθύνη των ομιλητών
2.Τι από όλα αυτά που είπατε πραγματοποιήθηκε, Ευθύνη του φορέα
3. Που είναι οι ισολογισμοί, όλων των ετών, τα έσοδα τα έξοδα η χρηματοδότηση και, που μπορεί κανείς να τους δει. Απουσιάζουν από την ιστοσελίδα του φόρουμ σε θέα εμφανή.

Αστραία

4 thoughts on “Ολική έκλειψη σε συνέδρια

  1. Αυτή τη φορά τα… θαλάσσωσε για τα καλά ο γνωστός λομπίστας και «συνεδριάρχης», Συμεών Τσομώκος, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή ζει το μύθο του, με το περιβόητο «Οικονομικό Forum των Δελφών», ένα κακέκτυπο ελληνικό Νταβός, που γίνεται, κατ’ ουσίαν, προς ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του εγχώριου συστημικού κοινοβουλευτικού, τραπεζικού και μεγαλοεπιχειρηματικού φάσματος. Στην προσπάθεια του να ευχαριστήσει σύσσωμη την οικογένεια Μητσοτάκη, προσκάλεσε ως ομιλητές, εκτός από τα βασικά μέλη, ακόμη και αγνώστου επαγγελματικής ιδιότητος βαφτιστήρια, ξαδέλφια και… μικρανήψια της μεγάλης Κρητικής φαμίλιας! https://newsbreak.gr/politiki/79223/h-mareva-akyrose-tin-paroysia-tis-stoys-delfoys-epeidi-to-apaitisan-ta-social-media/

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε