Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρασιατική Συμμαχία


δυο ξένες οικονομικές εταιρείες και εταίρες στον πλανήτη Γαία
Η ευρωπαϊκή ένωση ως υπερεθνική μεταφυσική οντότητα άρχισε να μορφοποιείται μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο όπως και πολλές άλλες εταιρείες και οργανισμοί και εταίρες και επισημοποιήθηκε το 93.
Δεν ήταν κακή η ιδέα, ίσως και όχι η πρόθεση, να δημιουργηθεί μία ενοποιημένη Ευρώπη με κοινό νόμισμα κοινούς στόχους και άξιες και να αποτελέσει και μία ασπίδα προστασία σε μια ενδεχόμενη ασιατική και ανατολίτικη απειλή.
Το πρόβλημα είναι ότι στην πορεία όχι μόνο αποδείχθηκε κακή αλλά και ολέθρια για την Ευρώπη και τους χώρες της και τους λαούς της.
Ο λόγος και η αιτία είναι μία και μοναδική, η ανθρώπινη αμετροέπεια και η απληστία στη ανάπτυξη των χοίρων, μεταμόρφωση των ανθρώπων σε χοίρους.
Στρωθήκανε στο τραπέζι της εξουσίας, μία οικονομική κληρονομική μαφία, μεταπηδώντας από τη μια θέση στην άλλη, με γραφεία προνόμια υψηλούς μισθούς που τρώει και πίνει και ζει σαν παράσιτο από την ευρωπαϊκή εργασία, απομυζώντας τους κατοίκους της Ευρώπης σαν βρικόλακες και ζόμπι με τα λόμπι.
Στον αντίποδα και ως αντίπαλο δέος δημιουργήθηκε η ευρασιατική συμμαχία με πιο έξυπνη και σώφρονα στρατηγική.
Εκπροσωπείται από τους αρχηγούς των κρατών με αλφαβητική σειρά που κατέχουν την προεδρία με εναλλάξ με ποιο δίκαιο και πιο δημοκρατικό τρόπο. Μαθήματα δημοκρατίας από την Ανατολή…φθάσαμε και σε αυτό το σημείο, τέτοια κατάντια.
Με αυτή την αναλογία η ευρωπαϊκή ένωση όχι μόνο είναι μία χαμένη υπόθεση και αποτελεί καταστροφή για την Ευρώπη αλλά και η ίδια δεν έχει κανένα μέλλον. Ή θα παραιτηθεί από μόνη της και θα αναμορφωθεί με ανθρώπινη μορφή ή, θα εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα είναι στο έλεος της ευρασιατικής συμμαχίας και της ασιατικής αυτοκρατορίας. Αν υφίσταται ακόμη, σαν πιόνι είναι γιατί της το επιτρέπουν για όσο καιρό της το επιτρέπουν ακόμη και δεν θα είναι για πολύ.
Συνεπώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταργηθούν όλα αυτά τα γραφεία και τα ευρωκοινοβούλια και τα αναρίθμητα συμβούλια και να επανέλθει να επανασχεδιαστεί με πιο δημοκρατική και λιγότερη πολυέξοδη στρατηγική. Έτσι θα είναι λειτουργική η ενότητα στο πλαίσιο της συνεργασίας των αρχηγών των κρατών άμεσα εκλεγμένων από τον λαό τους και θα αποτελέσει και μια καλή αφορμή να επανέλθει και η Αγγλία στην αγκαλιά αυτή ως χώρα ευρωπαϊκή.
Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουμε κόπο χρόνο χρήμα γιατί αποδείχθηκε πολυέξοδος οργανισμός ( λεφτά δεν υπάρχουν πια) ,θα κερδίσουμε σε δημοκρατία, άμεση δημοκρατία και θα αποφύγουμε την Ευρώπης, στην κηδεία.
Με τις ευρωεκλογές παρωδία χωρίς κανένα αποτέλεσμα και καμιά ουσία είναι μάταιο και χαμένη υπόθεση να ασχοληθούμε.
Θα αφήσουμε τον Λουδοβίκο ντε Μακρόν και τον Φεουδάρχη φον Μητσοτάκη να μαλώνουν για την προεδρία σε ξένο αχυρώνα, πεθαμένο που κράτα η Βαρώνη φον Ούρσουλα με μανία μαζί με μπανάνα της εξουσίας.Το είδε κληρονομικό δικαίωμα….. όπως τον τίτλο της.
Ευρωπαϊκή ένωση και Ευρασιατική συμμαχία δύο ξένες εταιρείες στον κορπορατισμό της εξουσίας, εταίρες εκδιδόμενες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της χοιροπορνείας. Η Κίρκη μαζί με τον Άδη Πλούτωνα είναι ένα αξιοσημείωτος Σταθμός στη πορεία του Οδυσσέα.

Αστραία

3 thoughts on “Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρασιατική Συμμαχία

  1. Καθώς η διεύρυνση προς την Ανατολική Ευρώπη ήταν προ των πυλών, αποφασίστηκαν από κοινού τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης (Ιούνιος 1993), μια σειρά από κανονισμούς τους οποίους έπρεπε να πληρεί από εδώ και στο εξής οποιοδήποτε κράτος επιθυμούσε τη προσχώρηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε επίσημα την 1η Νοεμβρίου 1993 με την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Εμπνευστές και αρχιτέκτονες της, θεωρούνται οι Χέλμουτ Κολ και Φρανσουά Μιτεράν. Την 1η Ιανουαρίου 1995 η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία προσχώρησαν στην πρόσφατα ιδρυθείσα Ένωση. Η πρώτη ευρεία τροποποίηση υπογράφηκε στο Άμστερνταμ το 1997, με την ομώνυμη συνθήκη, και τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 1999. Την ίδια χρονιά το ενιαίο νόμισμα της Ένωσης, το ευρώ, αντικατέστησε για πρώτη φορά τα εθνικά νομίσματα, σε λογιστική μορφή, σε έντεκα κράτη μέλη, τη λεγόμενη Ευρωζώνη. Το 2001 προσχώρησε σε αυτήν και η Ελλάδα, ενώ το 2002 το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κυκλοφόρησε και σε φυσική μορφή σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7

    Μου αρέσει!

  2. Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση ( EAEU ή EEU ) [σημείωση 1] είναι μια οικονομική ένωση πέντε μετασοβιετικών κρατών που βρίσκονται στην Ευρασία . Η EAEU έχει μια ολοκληρωμένη ενιαία αγορά . Από το 2023, αποτελείται από 183 εκατομμύρια ανθρώπους και ένα ακαθάριστο εγχώριο προϊόν άνω των 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. [4]

    Η Συνθήκη για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση υπογράφηκε στις 29 Μαΐου 2014 από τους ηγέτες της Λευκορωσίας , του Καζακστάν και της Ρωσίας και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. [5] Συνθήκες με στόχο την ένταξη της Αρμενίας και της Κιργιζίας στην Ευρασιατική Η Οικονομική Ένωση υπεγράφη στις 9 Οκτωβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2014, αντίστοιχα. Η συνθήκη προσχώρησης της Αρμενίας τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιανουαρίου 2015. Η συνθήκη προσχώρησης της Κιργιζίας τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου 2015. [6] Η Κιργιζία συμμετείχε στην EAEU από την ημέρα ίδρυσής της ως προσχωρούν κράτος.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Economic_Union

    Μου αρέσει!

  3. Σχεδόν κάθε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που φτάνει στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω των στενών του Bab el Mandeb , είναι γεμάτο με κινεζικά προϊόντα που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Η ΕΕ εισήγαγε κινεζικά αγαθά αξίας 626 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, εξάγοντας 230 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, αφήνοντας το Πεκίνο με υγιές πλεόνασμα 395 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αποστολή αυτών των αγαθών μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας θα είναι δαπανηρή και θα πάρει χρόνο, και τα δύο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πελάτες που αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές.

    Ωστόσο, η Κίνα έχει στρατιωτικά μέσα στην περιοχή. Από το 2017 οι Κινέζοι έχουν μια σημαντική βάση στο Τζιμπουτί – την πρώτη του στρατιωτική βάση στο εξωτερικό . Έχει αναπτυχθεί σε μια σημαντική εγκατάσταση , ικανή να εξυπηρετήσει το διευρυνόμενο κινεζικό ναυτικό.

    Ο άλλος παίκτης είναι η Ρωσία. Αυτό είναι πιο κατανοητό, αφού η πλησιέστερη ναυτική του βάση είναι το συριακό λιμάνι Tartus. Όμως, την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να κυκλοφορούν αναφορές ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή ναυτικής βάσης στα νησιά της Ερυθραίας στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτά είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν, αλλά τα νησιά Dahlak , που βρίσκονται μεταξύ της Ερυθραίας και των ακτών της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας, έχουν προταθεί εδώ και καιρό για αυτόν τον ρόλο.

    Η Ερυθραία υπό τον Πρόεδρο Isaias Afwerki είχε θερμές σχέσεις με τους Ρώσους για πολλά χρόνια, αλλά ήταν η υποστήριξη της Ερυθραίας για την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία στον ΟΗΕ που πιθανώς σφράγισε τη συμφωνία. Η Ερυθραία ήταν η μόνη αφρικανική χώρα που καταψήφισε το ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας.
    https://www.kcl.ac.uk/why-are-china-and-russia-silent-players-in-the-red-seas-escalating-security-situation

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε