Το παρόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Συμπεράσματα και εκτιμήσεις
Ανάστατοι οι Βρυξελλιώτες από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ τα λαχανάκια Βρυξελλών παραμένουν ήρεμα, έτοιμα και βρώσιμα για το φυτοφάγο κοινό.
Όχι, ότι ήτανε έκπληξη, λίγο πολύ θα περιμέναμε οι παροικούντες στην Ευρώπη που χάνεται, ενώ, η ευρωπαϊκή ένωση έχει πάρει, τραβά, την κατηφόρα.Διαπιστώνει λιγάκι αργά, ότι ο λύκος είναι μέσα στη στάνη και δεν είναι φυτοφάγος, ούτε να προτιμάει τα ζαρζαβατικά.
Παραιτείται ο Μακρόν στη Γαλλία, τσιμουδιά εδώ από τα έγκριτα ΜΜΕ, μη το κάνουμε και θέμα και πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Με δάκρυα στα μάτια και ο Βέλγος πρωθυπουργός τραγουδώντας το «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα’ ,( ωραίο τραγουδάκι) τρίζει η καρέκλα του Σουλτς στη Γερμανία, τρίζουν και τα κόκαλα της Μέρκελ από τα αρθριτικά. Η Μελόνι χαιρετά και ατενίζει την νέα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, το ιμπέριουμ ,σταθερά.
720 ευρώ βουλευτές από 705 που ήταν, αυξήθηκαν και αυτοί, αντί να μειωθούν ( τους περισσότερους τους έχει η Γερμανία, ενώ το Λουξεμβούργο κλέβει και έχει κάνει λαδιά ). Πήραν τελικά το εισιτήριο για την πολυπόθητη έδρα και πετυχαίνοντας στο τζόκερ και στο λόττο, προνόμια μισθούς παχυλές συντάξεις, δημόσιες σχέσεις και λοιπά. Σε λίγο θα αρχίσουν τις βόλτες τα συνέδρια και τις φωτό να ξεχάσουν την κούρασή τους από τον αγώνα τον προεκλογικό. Θα τους ξεχάσουμε και εμείς για τον λόγο αυτό.
Έχουμε τους ευρωβουλευτές που μας αξίζουν σαν ευρωλαός κουτός που είμαστε, με iq ραδικιού, όπως επίσης και τους βουλευτές που μας αντικατοπτρίζουν. Μη τα ξαναλέμε αυτά, ισχύουν από παλιά. ‘Όπως τα πάνω έτσι και κάτω» λέει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος της δυναστείας τον Θωτ, ατλαντίδης ανήρ σοφός των φαραώ,
Η Νέα Δημοκρατία χάνει γύρω στο ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, μεγάλη απώλεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μισό εκατομμύριο, το 50% με τον Κασσελάκη αρχηγό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι η χαρά της Νέας Δημοκρατίας ( σώθηκαν εξ αιτίας του αρκετοί ψήφοι της ΝΔ), ένα φαιδρό πρόσωπο showman, χωρίς κανέναν πολιτικό λόγο με ανυπαρξία πολιτικής σκέψης. Ο Μητσοτάκης παραμένει το τραγικό πρόσωπο γιατί έπαιξε μόνος στο γήπεδο, στην ουσία χωρίς κανέναν αντίπαλο και βγήκε δεύτερος.
Που πήγε το ένα εκατομμύριο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας; Για μπάνιο, για καφέ ή σε άλλα κόμματα.
Είναι πατροπαράδοτο κοινό συντηρητικό μετριοπαθές, που δεν θα ανεμίσει και σημαίες με δικέφαλα πουλιά της Ρωμιοσύνης αλλά, ούτε και θα δεχθεί και την πάταξη του νατιβισμού. Δύσκολα μεταπηδά σε άλλα κόμματα και αριστερά, το πολύ πολύ να φτάσει μέχρι ΠΑΣΟΚ ελαφριά και λίγο πιο δεξιά.
Προφανώς η τελευταία πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε απογοητευτική, δεν εγκρίθηκε και δεν έγινε αρεστή από το κοινό αυτό. Ξέρει αυτή…η ΝΔ εννοώ, που αντί να πληρώσει τα λεφτά που χρωστάει ως κόμμα αποτυχημένο και χρεοκοπημένο ξόδεψε μόνο 245,000 ευρώπουλα σε βιντεάκια διαφημιστικά. Τέτοια ανηθικότητα και ξετσιπωσιά..
Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε σε ψήφους παραμένοντας σε λήθαργο. Συγκρίνοντας τόσο τις εθνικές εκλογές Ιούνιο του 23, όσο και τις ευρωεκλογές του 19 το ΚΚΕ παραμένει φρουρός του ταριχευμένου Λένιν, σταθερή αξία, στα ίδια, Η Ελληνική Λύση Βελόπουλος διπλασιάστηκε σε ψήφους, η ΝΙΚΗ έπεσε ελαφρά όπως και η Πλεύση Ελευθερίας Κωνσταντοπούλου, ενώ ανέβηκε η Φωνή της Λογικής Λατινοπούλου που 6 εξαπλασιάστηκε. Οι υπόλοιποι, Νέα Αριστερά και Βαρουφάκης κλπ στην μαύρη τρύπα εξαφανίστηκαν με το ΑΖΑΞ που τα κάνει αόρατα.
Η αποχή έφθασε στο 60% ψηφίσανε μόνο τέσσερα εκατομμύρια από 10, αποτέλεσμα απογοητευτικό αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τον πολιτικό σύστημα και φαίνεται πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους εκπροσωπεί. Οι περισσότεροι ψήφοι είναι ψήφοι αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας, όπως και η δική μου.
Τα προβλήματα της ευρωπαϊκής ένωσης παραμένουν μεγάλα και σοβαρά.Οι περισσότεροι άνθρωποι που εκλέχτηκαν είναι όχι μόνο ανίκανοι να τα αντιμετωπίσουν αλλά και να τα δουν στη ρίζα τους βαθιά. Αυτό θα το πληρώσουμε όλοι σύντομα και όχι σιγά-σιγά.
Να μην εθελοτυφλούμε και υπνοβατούμε γιατί έτσι απλώς αυτοκτονούμε. ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ του επόμενου μεγάλου εφιάλτη στην άκρη του Ονείρου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει – Οι εκλογές αυτές αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027
Ευρωεκλογές 2024: Πολλοί χαμένοι και κανένας νικητής στην Ελλάδα
Οι δυο στους τρεις Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου, απεμπόλησαν αυτό το δικαίωμα, γυρίζοντας την πλάτη τους συνολικά στον τρόπο άσκησης της πολιτικής

Αστραία

4 thoughts on “Το παρόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  1. Ο διάσημος Αυστραλός ιστορικός και καθηγητής στο Κέιμπριτζ, σερ Κρίστοφερ Κλαρκ, στο βιβλίο του «Οι Υπνοβάτες: Πώς η Ευρώπη Πήγε στον Πόλεμο το 1914», ίσως να μας δείχνει τα  κοινά σημεία του Α’ Παγκοσμίου με τον πόλεμο στην Ουκρανία

    https://www.naftemporiki.gr/opinion/1676538/ypnovates-pros-ena-neo-pagkosmio-makeleio/

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Η Πειραιώς έβγαλε από τα ταμεία της για διαφημιστική προβολή του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη το ποσό των 363.000 ευρώ για διαφήμιση στη Google, στο Facebook και στο Instagram για το διάστημα από την 1 Μαΐου (όταν ουσιαστικά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος) έως σήμερα.

    https://periodista.gr/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%ba/?utm_source=self&utm_medium=below-article

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε