Διάλογος με τον Μορφέα για την Δημοκρατία

“Όπως τα πάνω έτσι και τα κάτω” σε παράλληλα σύμπαντα μορφών και όντων
ΜΟΡΦΕΑΣ. Εμβληματική μορφή στο matrix , θεός στην αρχαία Ελληνική Μυθολογία, συνδέεται με τον ονειρευτή το ενεργειακό σώμα , το καλούπι, τη μήτρα του ανθρώπου. Είναι πολύ παλιός γιατί προέρχεται από την πρωταρχική πηγή της ενέργειας που δίνει στην ύλη μορφή μέσω της ονειρικής προσοχής και της αυστηρής συνείδησης, της επίγνωσης.

Βρήκαμε τον Μορφέα, δίπλα σε μία πέτρα και ένα κουνέλι, στην Αγορά του Δήμου την σύγχρονη διαδικτυακή Πνύκα του ΜΑΤΡΙΧ και τον ρωτήσαμε για πολλά.
Ας παρακολουθήσουμε το διάλογο:
-Πως πάνε τα πράγματα Μορφέα στην έρημο του αληθινού έξω από το matrix;
Όπως πάνε και στο matrix στην έρημο του πραγματικού, «όπως τα πάνω έτσι και τα κάτω» έχει πει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος την Εποχή των Διδύμων και των δύο κόσμων των δύο παράλληλων σύμπαντων.
-Εννοείς ότι το έργο παίζεται και εξελίσσεται σε δύο παράλληλα σύμπαντα.
-Αυτό εννοώ, και δεν το λέω μόνο εγώ, το έχουν πει και το έχουν γράψει διάφοροι σοφοί όπως π.χ ο Ηράκλειτος ο Ποντικός στις αλληγορίες των Ομηρικών Επών.
Ό,τι συμβαίνει στον Όλυμπο στην τροπόσφαιρα, στον πόλεμο των στοιχείων των στοιχειακών των αέρηδων και των ανέμων, συμβαίνει και στη Γη με τις ενδογενείς και εξωγενείς για δυνάμεις εν δράσει.
Γι αυτό δεν ισχύει πάντοτε η αιτιοκρατία αλλά, λειτουργεί η συγχρονικότητα, είναι κάτι σαν διαπασών. Ακόμη επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ για να το εξηγήσει καλύτερα, αυτό θα το κάνει όμως κάποια στιγμή.
Πως πάνε στο τα πράγματα στο κάτω στο matrix μικρή Αλίκη;
_Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, τα κόμματα κομματιάζονται, ο θεός εκποιείται σε τόνους τίμιο ξύλο και χρυσά δόντια, μα η αγάπη μένει αδιαπραγμάτευτη για την ελευθερία τη δικαιοσύνη και μια δίκαιη η κοινωνία.
-Πως πάει η καλλιέργεια της ανθρώπινης μπαταρίας στο matrix;
_ Ναι υπάρχει και αυτή η καλλιέργεια με τις ασχολίες ορνιθοσχολίες των ανθρώπων αλλά, υπάρχουν και άλλες καλλιέργειες, καλλιεργητές κηπουροί και σύγχρονη διαφωτιστές με ωραίους διαλόγους σε καρποφόρα γη.
-Εξαιρετικά τα ακούω όλα αυτά, γιατί ο λόγος και οι διάλογοι είναι απαραίτητοι σε μία δημοκρατία σωστή και όταν είναι και καλοί «γεννούν και ένα όμορφο και γερό παιδί». Και από το επίπεδο του διαλόγου καταλαβαίνεις την ποιότητα  της δημοκρατίας που έχεις. Και από τα λόγια και τις ασχολίες κάποιου, καταλαβαίνεις αν ζει ή αν φυτοζωεί, αν καλλιεργείται σαν φυτό σε ένα έναν κόσμο που σαν μπαταρία τον χρησιμοποιεί και τον περιφρονεί.
Πως έφτασες μέχρι εδώ, έψαχνα να σε βρω…..
-Ακολούθησα ένα κουνέλι με περιέργεια χωρίς τη γάτα …..σε survivor. com, κυνηγού, διαρκή.
-Μεγάλο ταξίδι έκανες, μικρή Λουλού. Θα χεις πολλά να πεις για τις γάτες και τα κουνέλια…..με την τέχνη του διαλόγου και του κυνηγού.

-Ίσως….. και με το τρόπο του δημοκρατικού εφικτού

Αστραία

Σχολιάστε