Οι νέοι περσικοί πόλεμοι του Homo


Τι είχες Χόμο;;; Τι είχα πάντα…. Μια πέτρα και ένα ξύλινο δόρυ από ελιά να διατρυπά των Homo, τον εγκέφαλο και τα μυαλά και να βγάζει μια σταλιά σοφία ……που σε λέγανε Αθηνά

Aφρική Aιθιοπία Ποσειδών Λεμουρία, Αυστραλοπίθηκος 75 εκατομμύρια χρόνια
Αφρική Αιθιοπία Περσέας Ανδρομέδα Κασσιόπη Κηφέας ο σκυφτός , αλλά όρθιος homo erectus Ατλαντίδα 2 εκατ χρόνια
Αφρική Αιθιοπία, Μωυσής Ατλαντίδα χόμο ιρέκτους 4000 χρόνια πριν
Νότια Ευρώπη Ελλάδα Οδυσσέας Ηρακλής homo sapiens 4000 χρόνια πριν
Βόρεια Ευρώπη Γότθοι Βησιγότθοι χόμο νεαταρντάλ 4000 χρόνια πριν
Κίνα, Ασία Homo habilis Homo heidelbergensis 75 εκατ χρόνια σταθερή αξία
Ασία Περσία Homo erectus και αυστραλοπίθηκος
Δαρείος Ξέρξης εναντίον της Ελλάδος Homo erectus εναντίον homo sapiens 2500 χρόνια πριν
Αλέξανδρος εναντίον Δαρείου και Περσίας Homo sapiens εναντίον Homo Erectus και ustralopithecus
Mεσαίωνας η εποχή των αυστραλοπιθήκων και των κυκλώπειων σπηλαίων, 500 χρόνια πριν, ποσειδώνια εποχή,ο Homo sapiens θαλασσοπνιγμένος υπό διωγμό

ΗΠΑ Γαλλία, Ελλάδα , homo erectus homo sapiens 200 χρόνια πριν Φαίακες
Σάχης Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβ, Ιράν Περσία, 1941, Χόμο Ιρέκτους, βασιλεία
Αγιατολάχ Χομεϊνί 1979 Ιράν Περσία, Θεοκρατία, Η νέα εποχή των αυστραλοπιθήκων, επιστροφή στη Λεμουρία
Ισραήλ 1948, homo erectus homo sapiens
2024 ο πλανήτης των αυστραλοπιθήκων, ustralopithecus afarensis)
Οι νέοι Περσικοί πόλεμοι συνεχίζονται μεταξύ των homo……. με τον Homo sapiens είδος προς εξαφάνιση

Αστραία

23 thoughts on “Οι νέοι περσικοί πόλεμοι του Homo

  1. Homo (Άνθρωπος στα Λατινικά) ονομάζεται το γένος που περιλαμβάνει τους σύγχρονους ανθρώπους και τα είδη που συγγενεύουν στενά μαζί τους. Το γένος εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 2,3 με 2,4 εκατομμυρίων ετών[1][2] και αποτελεί εξέλιξη των αυστραλοπιθηκίνων, η οποία άρχισε με την εμφάνιση του Homo habilis.

    Συγκεκριμένα, ο H. habilis θεωρείται άμεσος απόγονος του είδους Australopithecus garhi το οποίο έζησε 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στην ανάπτυξη αυτών των ειδών παρατηρείται στην αύξηση του μεγέθους της κρανιακής χωρητικότητας από τα 450 cm³ του A. garhi, στα 600 cm³ του H. habilis. Η κρανιακή χωρητικότητα διπλασιάστηκε ξανά μέσα στο γένος Homo αυτή τη φορά, από τον H. habilis μέχρι τον H. heidelbergensis πριν από 600.000 χρόνια. Έκτοτε η κρανιακή χωρητικότητα παραμένει περίπου ίδια σε όλα τα είδη του γένους.

    Η εμφάνιση του Homo συμπίπτει με τα πρώτα λίθινα εργαλεία, συνεπώς εξ’ ορισμού και με την Κατώτερη Παλαιολιθική.

    Όλα τα είδη του γένους Homo εκτός από τον Homo sapiens (σύγχρονοι άνθρωποι) έχουν εκλείψει. Ο Homo neanderthalensis, ο οποίος θεωρείται ως ο τελευταίος συγγενής εν ζωή, αφανίστηκε περίπου 24.000 χρόνια πριν, ενώ μία πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως ένα άλλο είδος ίσως να έζησε μέχρι και 12.000 χρόνια πριν

    https://el.wikipedia.org/wiki/Homo

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αυστραλοπίθηκοι ή προάνθρωποι

    australopithecus afarensisΑυστραλοπίθηκος ο αφάριος (Australopithecus afarensis): Εμφανίστηκε πριν από 3,5 εκατομμύρια χρόνια και ο άνθρωπος (Homo) είναι απόγονος του. Ονομάστηκε έτσι γιατί τα πρώτα απολιθώματά τους ανακαλύφθηκαν στις νότιες περιοχές της Ανατολικής Αφρικής και Australis στα Λατινικά σημαίνει νότιος. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με εκείνα του ανθρώπου παρά με τους ανθρωποειδείς πιθήκους. Υπάρχει, δηλαδή, σαφής διαχωρισμός με τους τελευταίους. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν ή να κατασκευάσουν αποτελεσματικά εργαλεία. Η λεκάνη τους μοιάζει πολύ με του ανθρώπου, η σπονδυλική τους στήλη και η κλίση των μηρών δείχνει ότι βάδιζαν όρθιοι.

    Με μακροχρόνια ποσοτική συγκέντρωση των μεταλλάξεων, με τις διεργασίες της προσαρμογής και κάτω από την πίεση της φυσικής επιλογής είχαμε την ποιοτική τους αλλαγή, δηλαδή την προοδευτική μετατροπή τους σε ανθρώπους (ανθρωπογένεση). Υπάρχει όμως και η θεωρία της απότομης μετατροπής τους σε ανθρώπους.

    LucyΗ Λούση

    Το πρώτο εύρημα Αυστραλοπιθήκου ήταν η γνωστή Λούση, ο σκελετός μιας νεαρής 18 ετών, που βρέθηκε στην έρημο Αφάρ της Αιθιοπίας το 1974 από τον Johanson. Η ηλικία του προσδιορίστηκε από 2,8 έως 3,8 εκατομμύρια χρόνια ενώ περπατούσε όρθια. Είχε ύψος 1 μέτρο, βάρος 22-30 κιλά με κοντά πόδια και το αρσενικό ήταν βαρύτερο και πιο ψηλό. Το κεφάλι της έμοιαζε με του ανθρώπου.

    Το δεύτερο απολίθωμα του Αυστραλοπίθηκου αφαρίου βρέθηκε και πάλι στην Αιθιοπία. Πρόκειται για ένα νεαρό ηλικίας 16-17 ετών και ήταν νεώτερος της Λούση κατά 400.000 χρόνια.

    Αυστραλοπίθηκος ο αφρικανός (Australopithecus africanus):Τα απολιθώματα του είναι ηλικίας 2-3 εκατομμυρίων ετών και είναι πολύ σημαντικό δείγμα, μιας και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ανθρώπους και τους πιθήκους. Το «παιδί της Ταούγκ» – όπως ονομάστηκε από τον Ρεϊμόντ Νταρτ που το βρήκε –  έμελλε να είναι ο τελευταίος αυστραλοπίθηκος που έδωσε πριν από 2,2 εκατ. χρόνια την εξελικτική σκυτάλη στο γένος Homo, στο Homo habilis (άνθρωπος ο επιδέξιος) όπως βάφτισε πάλι ο νονός Νταρτ ένα απολίθωμα στο φαράγγι Ολντουβάι το οποίο ανακάλυψε ο Ντζόναθαν Λεΐκι.

    Τα απολιθώματά του βρέθηκαν στην κοιλάδα του ποταμού Ομο, κοντά στη λίμνη Ροδόλφου, στην Αιθιοπία. Στο ξηρό εκείνο τοπίο ο άνθρωπος πάτησε πρώτη φορά το πόδι του στο έδαφος· ένα ξεκίνημα που φαίνεται ίσως πολύ πεζό αλλά αναμφίβολα ιδιαίτερα σημαντικό. Και τούτο διότι μόλις «πάτησε στα πόδια του και περπάτησε όρθιος» είχε επιτύχει ένα κατόρθωμα που άνοιξε τον δρόμο για έναν άλλο τρόπο ζωής ο οποίος έδωσε το έναυσμα για σειρά σημαντικών εξελικτικών αλλαγών.

    Σαβάννα, ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον άνθρωποΤο ύψος του ήταν 1,30 μέτρα, το βάρος του 20-30 κιλά και η κρανιακή χωρητικότητα του 450-500 cm3, είχε πλατύ πρόσωπο και από την κατασκευή των δοντιών του δείχνει ότι ήταν ένα παμφάγος οργανισμός. Κυνηγούσε μικρά ζώα και ήταν κατασκευαστής εργαλείων.

    Ο Αυστραλοπίθηκος ο αφρικανός:

     – έδωσε απευθείας τον Άνθρωπο τον επιδέξιο (Homo habilis).

     – έδωσε τον Αυστραλοπίθηκο τον ρωμαλέο (Australopithecus robustus)

     – οδηγεί σε άλλη διακλάδωση

    Αυστραλοπίθηκος ο ρωμαλέος: Το ύψος τους είναι 1,5 μέτρα, το βάρος τους 60 κιλά και η εγκεφαλική του χωρητικότητα είναι 500 cm3. Έζησαν πριν 1-2,3 εκατομμύρια χρόνια και προτιμούσαν ξηρό και θαμνώδες περιβάλλον. Από την κατασκευή των δοντιών τους φαίνεται να ήταν φυτοφάγοι (σπόροι, ρίζες και φρούτα).

    Ο Αυστραλοπίθηκος ο λεπτός (Australopithecus gracilis): Λέγεται έτσι γιατί πρόκειται για μικρόσωμο ον, ύψους 1,30 μέτρα, 20-30 κιλά και χωρητικότητα εγκεφάλου 450  cm3. Μερικοί νομίζουν ότι ο λεπτός αποτελείται από δύο υποείδη. Τον Αυστραλοπίθηκο τον αφάριο και τον αφρικανό.

    https://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman2.html

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Το φυλογενετικό δέντρο του ανθρώπου

    Το παρακάτω φυλογενετικό δέντρο είναι ένας γραφικός τρόπος για να απεικονιστούν οι εξελικτικές σχέσεις των αρχικών ανθρώπινων ειδών

    Δρυοπίθηκος και Ραμαπίθηκος

    ΧιμπατζήςΗ απάντηση για τον πρόγονο μας βρίσκεται στα απολιθώματα, που δυστυχώς είναι λίγα και γι αυτό υπάρχουν κάποια κενά στην γραμμή της εξέλιξης. Πάντως κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι πρόκειται για τον Δρυοπίθηκο ή τον πίθηκος των δέντρων, που έζησε πριν 25 εκατ. χρόνια, πιθανότατα στην Αφρική κατά τη Μειόκαινο εποχή. Αλλά και οι πρόγονοι του Δρυοπιθήκου έζησαν στην Αφρική, γιατί βρέθηκαν απολιθώματα κοντά στο Κάιρο και έτσι ονομάστηκε Αιγυπτιοπίθηκος. Υπολογίζεται ότι ο τελευταίος έζησε πριν 28 εκατομμύρια χρόνια, και είχε μικρό εγκέφαλο, ουρά, χέρια και πόδια που δείχνουν ότι ζούσε στα δέντρα και περπατούσε με τα τέσσερα.

    Οι Δρυοπίθηκοι παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία μεγέθους, έτσι βρίσκουμε Δρυοπίθηκους στο μέγεθος ενός μεγάλου χιμπατζή αλλά και σαν ένα μεγάλο γορίλα. Απολιθώματα τους υπάρχουν όχι μόνο στην Αφρική αλλά και στην Ευρώπη, Ασία. Η μετακίνηση των Δρυοπιθήκων δεν γινόταν σαν τη σημερινή μετακίνηση των εξελιγμένων ανθρωποειδών πιθήκων πχ αιώρηση στα κλαδιά, ημιόρθια και όρθια στα δύο πόδια, που εμφανίστηκε αργότερα.

    Η αρχαιολογική χρονολόγηση μας λέει ότι η διαφοροποίηση των πιθήκων από τους ανθρωποειδείς έγινε πριν από 27 εκατομμύρια χρόνια, περίπου. Αλλά νεώτερες έρευνες με τη βοήθεια της βιομοριακής χρονολόγησης δείχνουν ότι ο διαχωρισμός έγινε πολύ-πολύ μετά, πριν από 12 εκατ. χρόνια. Από αυτόν δε τον διαχωρισμό σχηματίστηκε χωριστά ο γορίλας, ο χιμπαντζής και οι ανθρωποειδείς.

    Μια εξελιγμένη μορφή των Δρυοπιθήκων (πρώτη μορφή μετά τη διαφοροποίηση), ήταν ο Ραμαπίθηκος. Το μέγεθος του ήταν μικρό, όσο ένα σημερινό παιδί 5-6 ετών και απολιθώματά του βρέθηκαν στην Κίνα, Ινδία, στην Κεντρική Αφρική και στην Ευρώπη.  Χρονολογήθηκαν δε σαν 14 εκατ. χρόνων. Μάλλον δε, ο Ραμαπίθηκος στεκόταν όρθιος ή ημιόρθιος καλύτερα και επειδή παρουσίαζε μεγαλύτερες ομοιότητες με τον άνθρωπο παρά με τους ανθρωποειδείς πιθήκους γι αυτό και ταξινομείται από μερικούς στην οικογένεια των Ανθρωπιδών (inidae), πιστεύοντας πως είναι στην ίδια γραμμή καταγωγής του ανθρώπου.  Άλλοι επιστήμονες δέχονται ότι ανήκει στους ανθρωποειδείς πιθήκους, και τον ταξινομούν στην υπεροικογένεια των Ανθρωποειδών (Γορίλας, Χιμπαντζής). Αν δεχτούμε την πρώτη άποψη ο διαχωρισμός του κλάδου των ανθρώπων από τους πιθήκους έγινε πριν 17-22 εκατομμύρια χρόνια.

    Άλλα απολιθώματα που έχουν βρεθεί είναι του Σιβαπίθηκου (συγγενικό είδος του Ραμαπίθηκου) και του Ουρανοπίθηκου του μακεδονικού. Ο τελευταίος είναι προγονική μορφή των Αυστραλοπίθηκων και έζησε πριν 9-10 εκατομμύρια χρόνια. Το κρανίο του βρέθηκε στην κοιλάδα του Αξιού – 40 χιλιόμετρα ΒΔ της Θεσσαλονίκης – και γι αυτό πήρε το όνομα μακεδονικός.

    https://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman1.html

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Ο Homo erectus (Άνθρωπος ο όρθιος στα Λατινικά) είναι ένα εκλιπών είδος του γένους Homo. Έζησε στην Αφρική και εξαπλώθηκε μέχρι την Κίνα και την Ιάβα από το τέλος της Πλειόκαινου εποχής, μέχρι την ύστερη Πλειστόκαινο εποχή 1,8 με 1,3 εκατομμύρια χρόνια πριν.[1] Αν και υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της ταξινόμησης, της καταγωγής και τους απογόνους του H. erectus, υπάρχουν δύο μεγάλες υποθέσεις: είτε ο erectus είναι το ίδιο είδος με τον Homo ergaster, και κατά ακολουθία άμεσος πρόγονος των ύστερων ανθρωπίδων σαν τον Homo heidelbergensis, τον Homo neanderthalensis, και τον Homo sapiens, είτε αποτελεί ένα ξεχωριστό Ασιατικό είδος ανεξάρτητο από τον Αφρικανικό ergaster.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Homo_erectus

    Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Εξέλιξη των Μεγάλων Πιθήκων

    Πλησιαδάπης.

    Η εξελικτική ιστορία των πρωτευόντων ανιχνεύεται μέχρι και 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, και αποτελεί μία από τις παλαιότερες πορείες όλων των σωζόμενων πλακουντοφόρων θηλαστικών ομάδων. Το παλαιότερο γνωστό πρωτεύον θηλαστικό που έχει βρεθεί είναι ο Πλησιαδάπης (Plesiadapis), ο οποίος έζησε κυρίως στη Νότια Αμερική, και μετακινήθηκε στην Ευρασία και την Αφρική κατά την Παλαιόκαινο και Ηώκαινο εποχή.

    Notharctus.

    Η εμφάνιση των σύγχρονων κλιμάτων σηματοδοτήθηκε από το σχηματισμό των πρώτων Ανταρτικών πάγων, κατά την πρώιμη Ολιγόκαινο εποχή, 30 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ένα πρωτεύον που έζησε εκείνη την περίοδο ήταν ο Notharctus. Τα απολιθώματα του, που βρέθηκαν στη Γερμανία τη δεκαετία του 1980, χρονολογούνται στα 16,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, περίπου 1,5 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα από άλλα απολιθώματα παρόμοια ειδών που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Αφρική, γεγονός που αμφισβητεί την υπόθεση περί αποκλειστικής καταγωγής των ανθρώπινων προγόνων από την ήπειρο της Αφρικής.

    Ο ερευνητής Ντέιβιντ Μπίγκαν[9] υποστηρίζει πως τα πρωτεύοντα αυτά ευδοκίμησαν στην Ευρασία, και οι απόγονοι τους, που αποτέλεσαν πρόγονο τον Αφρικανικών πιθήκων, μετακινήθηκαν νότια από την Ευρώπη & τη Δυτική Ασία προς την Αφρική. Ο επιζών τροπικός πληθυσμός υπήρξε ο πρόγονος όλων των ζώντων σήμερα πρωτευόντων – τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης, τους λόρις της Νοτιοανατολικής Ασίας, τους γαλάγους (ημιπίθηκοι) και τα ανθρωποειδή (πίθηκοι): τους πλατυρρίνους ή μαϊμούδες του Νέου Κόσμου, και στους καταρρίνους ή μαϊμούδες του Παλαιού Κόσμου, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τους Μεγάλους Πιθήκους (συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου είδους)

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B7_%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7

    Μου αρέσει!

  6. Η καταγωγή του ανθρώπου
    Πριν από 6-7 εκατομμύρια χρόνια υπήρξε ένας από τους τελευταίους κοινούς πρόγονους των ανθρώπων και των χιμπατζήδων, ο Sahelanthropus tchadensis.

    Πριν από 4.5 εκατομμύρια χρόνια υπήρξε ο Ardipithecus ramides, που έως πρόσφατα θεωρούνταν ως ο παλιότερος πρόγονος του ανθρώπου. Ορισμένοι λένε πως μπορεί να ήταν πρόγονος των χιμπατζήδων.

    Πριν από 2.5 έως 4 εκατομμύρια χρόνια πριν έζησε ο Australopithecus afarensis. Μέχρι το 1993 θεωρούνταν ότι ήταν το παλαιότερο ανθρωποειδές. Δεν περπατούσε ακόμα αποκλειστικά όρθιο. Με αυτόν έμοιαζε ο Australopithecus africanus.

    Ο Homo Habilis, ή Άνθρωπος Τεχνίτης που έζησε στην Αφρική πριν 1,9 εκατομμύρια χρόνια ο πρώτος που μπορούσε να περπατήσει όρθια. Είναι πρώιμο μέλος του ανθρώπινου γένους και έμοιαζε με τον Αυστραλοπίθηκο αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο και οδοντοστοιχία.

    O Homo Erectus ή Όρθιος Άνθρωπος άρχισε να μεταναστεύει από την Αφρική πριν 1,8 εκατομμύριο χρόνια, αποικίζοντας όλη την Ασία και την Ευρώπη. Τα διάσημα απολιθώματα περιλαμβάνουν τον Άνθρωπο της Ιάβας και τον Άνθρωπο του Πεκίνου. Χρησιμοποιούσε τη φωτιά και έφτιαχνε εργαλεία. Η συμπεριφορά του μάλλον ήταν στερεότυπη. Μάλλον ζούσε μέχρι πριν 25.000 χρόνια.

    Πριν περίπου 100.000 έως 400.000 χρόνια πριν ζούσε ο Homo Heidelbergensis. Είχε μεγαλύτερο εγκέφαλο από τον Homo Erectus και πιο στρογγυλεμένο κρανίο.

    Ο Homo Neanderthalensis έζησε πριν 35.000 έως 400.000 χρόνια πριν. Ήταν σωματώδης με μεγάλο εγκέφαλο και κοντά πόδια. Δεν άμεσος πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων αλλά πιστεύεται πως ζούσε δίπλα τους για χιλιάδες χρόνια πριν εξαφανιστεί πριν 35.000 χρόνια.

    Ο Homo floresiensis, ή χόμπιτ (που ονομάστηκε έτσι από τα παράξενα πλάσματα στην ταινία ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών), εξελίχθηκε πιθανώς από τον Homo Erectus και αποκόπηκε από αυτούς στο απομονωμένο νησί Flores της Ινδονησίας, περίπου, πριν 800.000 χρόνια.

    Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι ενώ ο Homo erectus είναι ο άμεσος πρόγονος του σύγχρονου ανθρώπου, ο Homo Sapiens (Έμφρων Άνθρωπος) εξελίχθηκε μόνο στην Αφρική και σε κανένα άλλο μέρος από μεταναστεύσεις διάφορων ομάδων. Άρχισε να υπάρχει πριν περίπου 150.000 χρόνια.

    Αυτή η θεωρία με την ονομασία «Out of Africa» υποστηρίζει ότι ο ανατομικά σύγχρονος Homo sapiens προέκυψε στην Αφρική πριν 160.000 χρόνια, και άρχισε να μεταναστεύει πριν 70.000 χρόνια, αφήνοντας αποδεικτικά στοιχεία της τέχνης του καθώς και εργαλεία κατασκευασμένα από αυτόν, δείγματα της νόησης του σύγχρονου ανθρώπινου.

    Καθώς εξαπλωνόταν ο σύγχρονος Homo sapiens δεν διασταυρώθηκε με άλλα ανθρωποειδή αλλά τα αντικατέστησε, είτε ανταγωνιζόμενος με αυτά για την τροφή κλπ είτε δολοφονώντας τους. Ανέπτυξε πριν 40.000 χρόνια τη γλώσσα και έχει το μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου.

    Η ανταγωνιστική «πολυφερειακή» θεωρία δέχεται ότι τα σύγχρονα ανθρώπινα όντα εξελίχθηκαν χωριστά από τον Homo erectus και άλλα ανθρωποειδή και διασκορπίστηκαν όμως σε όλο τον κόσμο.

    Τα περισσότερα απολιθωμένα και μοριακά στοιχεία υποστηρίζουν τη θεωρία «Out of Africa» ή ότι ο σύγχρονος άνθρωπος προέρχεται από την Αφρική. Το DNA του ασιάτη Homo erectus ή του ευρωπαίου Νεάντερταλ δεν μοιάζει με το DNA του σύγχρονου ανθρώπου.

    Το γονιδίωμα του Homo floresiensis υποστηρίζει έντονα τη μετανάστευση του ανθρώπου από την Αφρική, δηλαδή τη θεωρία Out of Africa και προτείνει ότι τα ανθρώπινα όντα θα είχαν εξελιχθεί σε πολύ διαφορετικές πορείες αν υπήρχε πολυπεριφερειακή ανάπτυξη.

    https://www.physics4u.gr/news/2004/scnews1653.html

    Αρέσει σε 1 άτομο

  7. Τα απολιθώματα δείχνουν επίσης μια πρώιμη μετανάστευση του Homo sapiens με το παλαιότερο γνωστό απολίθωμα να προέρχεται από το Σπήλαιο Απήδημα στην Ελλάδα και χρονολογείται πριν από 210.000 χρόνια. [42] Τα ευρήματα στο σπήλαιο Misliya , τα οποία περιλαμβάνουν ένα μερικό οστό της γνάθου με οκτώ δόντια, χρονολογούνται περίπου πριν από 185.000 χρόνια. Στρώματα που χρονολογούνται μεταξύ 250.000 και 140.000 ετών στο ίδιο σπήλαιο περιείχαν εργαλεία τύπου Levallois που θα μπορούσαν να θέσουν την ημερομηνία της πρώτης μετανάστευσης ακόμη νωρίτερα, εάν τα εργαλεία μπορούν να συσχετιστούν με τα σύγχρονα ευρήματα ανθρώπινης γνάθου

    https://en.wikipedia.org/wiki/Recent_African_origin_of_modern_humans

    Αρέσει σε 1 άτομο

  8. Οι Denisovans ή Denisova hominins είναι ένα εξαφανισμένο είδος ή υποείδος αρχαϊκού ανθρώπου που κυμαινόταν σε όλη την Ασία κατά την Κάτω και Μέση Παλαιολιθική και έζησε, με βάση τρέχοντα στοιχεία, από 285 έως 52 χιλιάδες χρόνια πριν

    https://en.wikipedia.org/wiki/Denisovan

    Μου αρέσει!

  9. Οι άνθρωποι των Σπηλαίων του Κόκκινου Ελαφιού ήταν ένας προϊστορικός πληθυσμός σύγχρονων ανθρώπων που είναι γνωστός από οστά που χρονολογούνται μεταξύ περίπου 17.830 και αι. Πριν από 11.500 χρόνια, βρέθηκε στο Σπήλαιο Κόκκινο Ελάφι (Maludong, κινέζικα :马鹿洞) και στο σπήλαιο Longlin, στην επαρχία Yunnan , στη νοτιοδυτική Κίνα .

    https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Deer_Cave_people

    Μου αρέσει!

  10. Οι παρακάτω πίνακες δίνουν μια επισκόπηση αξιοσημείωτων ευρημάτων απολιθωμάτων ανθρωποϊνών και υπολειμμάτων που σχετίζονται με την ανθρώπινη εξέλιξη , ξεκινώντας με το σχηματισμό της φυλής Hominini (η απόκλιση της γενεαλογίας ανθρώπου και χιμπατζή ) στο ύστερο Μειόκαινο , περίπου 7 έως 8 εκατομμύρια χρόνια πριν

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils

    Μου αρέσει!

    • Το Graecopithecus είναι ένα εξαφανισμένο γένος ανθρωποειδών που έζησε στη νοτιοανατολική Ευρώπη κατά το τέλος του Μειόκαινου περίπου 7,2 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αρχικά αναγνωρίστηκε από ένα μόνο οστό κάτω γνάθου που έφερε δόντια που βρέθηκε στον Πύργο Βασιλίσσης, Αθήνα , Ελλάδα , το 1944, [1] άλλα δόντια ανακαλύφθηκαν από το λατομείο Azmaka στη Βουλγαρία το 2012. [2] Με λίγα μόνο και κακώς διατηρημένα υλικά για να αποκαλύψουν φύση, θεωρείται ως «τα πιο κακώς γνωστά ευρωπαϊκά ανθρωποειδή του Μειόκαινου .» [3] Το πλάσμα ονομάστηκε ευρέως «El Graeco» (παιχνίδι λέξεων για τον Ελληνο-Ισπανό ζωγράφο El Greco ) από τους επιστήμονες. [4]

      https://en.wikipedia.org/wiki/Graecopithecus

      Μου αρέσει!

  11. Το γένος Homo εξελίχθηκε από τον Αυστραλοπίθηκο . [18] [19] Αν και τα απολιθώματα από τη μετάβαση είναι σπάνια, τα πρώτα μέλη του Homo μοιράζονται πολλά βασικά χαρακτηριστικά με τον Αυστραλοπίθηκο . [20] [21] Η παλαιότερη καταγραφή του Homo είναι το δείγμα LD 350-1 ηλικίας 2,8 εκατομμυρίων ετών από την Αιθιοπία , και τα παλαιότερα ονομαζόμενα είδη είναι οι Homo habilis και Homo rudolfensis που εξελίχθηκαν πριν από 2,3 εκατομμύρια χρόνια. [21] Ο H. erectus (η αφρικανική παραλλαγή ονομάζεται μερικές φορές H. ergaster ) εξελίχθηκε πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια και ήταν το πρώτο αρχαϊκό ανθρώπινο είδος που εγκατέλειψε την Αφρική και διασκορπίστηκε σε όλη την Ευρασία. [22] Ο H. erectus ήταν επίσης ο πρώτος που εξέλιξε ένα χαρακτηριστικό σχέδιο ανθρώπινου σώματος . Ο Homo sapiens εμφανίστηκε στην Αφρική πριν από περίπου 300.000 χρόνια από ένα είδος που συνήθως χαρακτηρίζεται είτε ως H. heidelbergensis είτε ως H. rhodesiensis , οι απόγονοι του H. erectus που παρέμειναν στην Αφρική. [23] Ο H. sapiens μετανάστευσε έξω από την ήπειρο, αντικαθιστώντας σταδιακά ή διασταυρώνοντας τοπικούς πληθυσμούς αρχαϊκών ανθρώπων. [24] [25] [26] Οι άνθρωποι άρχισαν να παρουσιάζουν συμπεριφορική νεωτερικότητα περίπου 160.000–70.000 χρόνια πριν, [27] και πιθανώς νωρίτερα

    https://en.wikipedia.org/wiki/Human

    Μου αρέσει!

    • Μέχρι πριν από περίπου 12.000 χρόνια, όλοι οι άνθρωποι ζούσαν ως κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες . [44] [45] Η Νεολιθική Επανάσταση (η εφεύρεση της γεωργίας ) έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Νοτιοδυτική Ασία και εξαπλώθηκε σε μεγάλα τμήματα του Παλαιού Κόσμου τις επόμενες χιλιετίες. [46] Εμφανίστηκε επίσης ανεξάρτητα στη Μεσοαμερική (πριν από περίπου 6.000 χρόνια), [47] στην Κίνα, [48] [49] στην Παπούα Νέα Γουινέα , [50] και στις περιοχές Σαχέλ και Δυτικής Σαβάνας της Αφρικής. [51] [52] [53]

      Η πρόσβαση στο πλεόνασμα τροφής οδήγησε στη δημιουργία μόνιμων ανθρώπινων οικισμών , την εξημέρωση ζώων και τη χρήση μεταλλικών εργαλείων για πρώτη φορά στην ιστορία

      Μου αρέσει!

      • Μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 476, η Ευρώπη εισήλθε στον Μεσαίωνα . [84] Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία θα παρείχαν κεντρική εξουσία και εκπαίδευση. [85] Στη Μέση Ανατολή, το Ισλάμ έγινε η εξέχουσα θρησκεία και επεκτάθηκε στη Βόρεια Αφρική. Οδήγησε σε μια Ισλαμική Χρυσή Εποχή , εμπνευσμένα επιτεύγματα στην αρχιτεκτονική , την αναβίωση των παλιών προόδων στην επιστήμη και την τεχνολογία και τη διαμόρφωση ενός ξεχωριστού τρόπου ζωής. [86] [87] Ο χριστιανικός και ο ισλαμικός κόσμος θα συγκρούονταν τελικά, με το Βασίλειο της Αγγλίας , το Βασίλειο της Γαλλίας και την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να κηρύσσουν μια σειρά ιερών πολέμων για να ανακτήσουν τον έλεγχο των Αγίων Τόπων από τους Μουσουλμάνους

        Μου αρέσει!

  12. Διαδρομές έξω από την Αφρική
    Η μεγαλύτερη προσοχή ως προς τη διαδρομή από την Αφρική προς τη Δυτική Ασία δίνεται στον χερσαίο διάδρομο της Λεβαντίνης και στα στενά Bab-el-Mandeb . Το τελευταίο χωρίζει το Κέρας της Αφρικής και την Αραβία και μπορεί να επέτρεψε την ξηρή διέλευση κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του Πλειστόκαινου. Ένας άλλος υποψήφιος είναι το Στενό του Γιβραλτάρ . Μια διαδρομή μέσω του στενού της Σικελίας προτάθηκε τη δεκαετία του 1970 αλλά τώρα θεωρείται απίθανη.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Early_expansions_of_hominins_out_of_Africa

    Μου αρέσει!

      • Η διασταύρωση μεταξύ αρχαϊκών και σύγχρονων ανθρώπων συνέβη κατά τη Μέση Παλαιολιθική και την Πρώιμη Ανώτερη Παλαιολιθική . Η διασταύρωση συνέβη σε διάφορα ανεξάρτητα γεγονότα που περιελάμβαναν Νεάντερταλ και Ντενίσοβαν , καθώς και αρκετούς άγνωστους ανθρωπίνους . [2]

        Στην Ευρώπη , την Ασία και τη Βόρεια Αφρική , οι διασταυρώσεις μεταξύ Νεάντερταλ και Ντενίσοβαν με σύγχρονους ανθρώπους έλαβαν χώρα αρκετές φορές. Τα γεγονότα εισβολής στους σύγχρονους ανθρώπους εκτιμάται ότι συνέβησαν περίπου πριν από 47.000–65.000 χρόνια με τους Νεάντερταλ και περίπου πριν από 44.000–54.000 χρόνια με τους Ντενίσοβα

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε