Πως η εξουσία καταστρέφει την οικογένεια και τη γονιμότητα

Photo by Vidal Balielo Jr. on Pexels.com

και γιατί

Η οικογένεια είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, και είναι διαλυμένος και σπασμένος.
Αναφορές στις θεϊκές και τις ανθρώπινες οικογένειες και τις ημιθεϊκές και ημιανθρώπινες έχουμε σε όλες τις μυθολογίες όλων των λαών και των φυλών.
Η παλαιότερη θεόπνευστος αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, μας διηγείται την απόφαση ενός θεού απροσδιορίστου φύλου, μάλλον αρσενικού, αφού είναι ο Πατέρας, στο ρόλο του Πυγμαλίωνα να κατασκευάζει από πηλό ένα ερμαφρόδιτο ον, μάλλον τον πρώτο άνθρωπο και αφού τον λυπάται που είναι μόνος του, αποφασίζει να του φτιάξει μία σύντροφο και του κάνει μία εγχείρηση, όχι αλλαγής φύλου, αλλά κατασκευής φύλου, που το ονομάζει γυνή και η οποία πρέπει να φοβείται τον άντρα από τον οποίο έχει κατασκευαστεί (από το αριστερό πλευρό του). Δηλ ο θεός ακρωτηριάζει τον άνδρα πλευρικά και τον αφήνει να ζει με ελλιπή πλευρά, την δε γυνή στον άνδρα υποτελή.
Το ζευγάρι αυτό δεν τα πάει καλά με τον δημιουργό εξαιτίας των μήλων και των φύλλων και εκδιώκεται κακήν-κακώς και κλωτσηδόν από τον παράδεισο της Μεσοποταμίας που ρέουν τέσσερα ποτάμια.
Γεννά και κάνει δύο παιδιά τον Κάιν και τον Άβελ που σκοτώνονται μεταξύ τους για τα πρόβατα και τα περιουσιακά και όλοι οι υπόλοιποι απόγονοι το ίδιο κάνουν. Τα χειρότερα προβλήματα είναι τα οικογενειακά και τα περιουσιακά.
Η ιστορία παρουσιάζει πολλά κενά, αν την πάρουμε ως κυριολεξία, αλλά δεν θα το συζητήσουμε στο παρόν άρθρο παρ όλα αυτά.
Κατόπιν τούτου μετά από κάποια 4000 χρόνια, ο Θεός γονιμοποιεί με τον κρίνο ή χωρίς, μία νεαρή ανήλικη Εβραιοπούλα που ήταν αρραβωνιασμένη με έναν μεσήλικα επιφανή Εβραίο από καλή γενιά και γεννά ένα παιδί αρσενικό πού με εντολή του Πατρός θα σταυρωθεί για να σώσει τον κόσμο, που παραμένει άσωστος μέχρι τώρα, γιατί οι άνθρωποι είναι άπιστοι και κακοί και δεν τον πιστεύουν με 2 δις πιστούς που έχει ο χριστιανισμός στην θρησκευτική του εταιρεία. Αμαρτίες γονέων και πατεράδων παιδεύουσι τέκνα.
Ο γιος του Θεού δεν παντρεύεται, ακολουθεί το παράδειγμα του Πατρός, όπως και πολλοί από τους μαθητές του παραμένουν άγαμοι και άγονοι για να σώσουν τον κόσμο παρακούοντας την εντολή του Πατρός που λέει «αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τον κόσμο» . Άλλα, τους λέει ο Πατέρας άλλα κάνουν αυτοί…… ανυπάκουοι υιοί.
Αυτή την εντολή όμως την αφήνουν στους αμαρτωλούς δούλους Β κατηγορίας να την εκτελούν και να την εκπληρώσουν, ενώ οι ίδιοι απέχουν από τα κοινά και τα αμαρτωλά θέματα διάγοντας βίο ενάρετον μαζί με τον δημιουργό και με πολύ χρυσό και πλούσιο μισθό, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από την ΑΑΔΕ.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι η μορφή της οικογένειας από την εποχή του της εξόδου των σπηλαίων και φατνών μέχρι την δημιουργία της πολιτιστικής κοινωνίας περνάει από την θεοκρατία και τα ιερατεία, Πατριαρχικά πρωτίστως, που ρυθμίζουν τα του οίκου και της οικογένειας τα τελευταία 4.000 χρόνια σε αγαστή συνεργασία με οιανδήποτε ιδεολογία. ( φεουδαρχική καπιταλιστική κομμουνιστική κλπ )
Οικογένεια σημαίνει τουλάχιστον τρία άτομα αν μιλάμε για μία ανθρώπινη οικογένεια, τον άνδρα τη γυναίκα και το παιδί. Με δυνατότητα τεκνοποίησης και ο άντρας με τη γυναίκα για μία επαρκή γονιμότητα, τουλάχιστον έτσι ξέραμε μέχρι τώρα.
Η οικογένεια και οι γάμοι την εποχή της φεουδαρχίας και Ρωμαϊκής Α και Β αυτοκρατορίας μέχρι πρόσφατα και της Βρετανικής αυτοκρατορίας και των λοιπών αυτοκρατοριών γινόταν καθαρά για λόγους συμφέροντος και για τη συνέχιση του οίκου της βασιλείας και της αυτοκρατορίας. Και φυσικά δεν ήταν πετυχημένοι, ούτε από άποψη ευτυχίας αλλά ούτε και από άποψη γονιμότητας και παιδιών. Οι γυναίκες παντρευόταν χωρίς την θέληση τους, οι άντρες μπορούσαν να παντρευτούν ακόμη και την ανιψιά τους, όπως ο Ηράκλειος, και στο τέλος κατέληγαν στο να σκοτώνουν και ο ένας τον άλλον, οι σύζυγοι μεταξύ τους και τα παιδιά τον πατέρα και οι γονείς στα παιδιά, εκτός από τα προβλήματα ενδογαμία που υπήρχαν στους γάμους αυτούς.
Φυσικά οι Πάπες και οι Πατριάρχες ξέγνοιαστοι από το οικογενειακά βάρη και τα προβλήματα παιδέματα των παιδιών περνούσαν βίον χαρισάμενο και ανθόσπαρτο, να μην το ξεχνάμε αυτό , αφιερωμένοι στον Θεό και στις προσευχές.
Η επόμενη φάση του καπιταλισμού μετέτρεψε την οικογένεια σε εργατική μηχανή ανάπτυξης και παραγωγής. Έβγαλε τη γυναίκα στο δρόμο στην εργασία και στην παραγωγή, έβαλε τους άντρες στην ανεργία και έμειναν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι με τη γιαγιά ή να τρέχουν στους παιδικούς σταθμούς και εργάζονται και οι δύο και να πληρώνουν αυτούς και το ΕΝΦΙΑ.
Ο καπιταλισμός έχει 3 μορφές οικογένειας, τις πολύ φτωχές τις μικροαστικές και τις υπερβολικά πλούσιες. Και οι τρεις έχουν τα προβλήματά τους.
Στις πολύ φτωχές οικογένειες η φτώχεια και η ανεργία φέρνει γκρίνια και βία. Ο άνδρας περιθωριοποιείται και ξεσπά με βία στην οικογένεια στη γυναίκα και στα παιδιά και η γυναίκα εξευτελίζεται και με την πορνεία με την πορνεία και με οποιαδήποτε μορφής εργασία, τα παιδιά μόνα τους στο έλεος των παιδεραστών και στην κάθε μορφής ανομία. Και εδώ έχουμε βία ναρκωτικά και πορνεία.
Στις πολύ πλούσιες έχουμε αφόρητη πλήξη, οι πλούσιοι σύζυγοι βγάζουν φωτογραφίες με πλούσια σκάφη και ακριβά φορέματα και πηγαίνουν από το ένα μπάνιο στο άλλο από τα 16 που μπορεί να έχει η έπαυλή τους, πλην όμως δεν περνούν καλά. Και εδώ έχουμε βία σεξ και πορνεία και φυσικά ναρκωτικά, πιο ακριβά.
Η μικροαστική οικογένεια είναι μία μέση οικογένεια είναι μία μέση συντηρητική οικογένεια που πηγαίνει διακοπές στο χωριό, βαφτίζει τα παιδιά της στην εκκλησία και όλα τα κάνει κρυφά. Ο σύζυγος τρέχει από τις τσόντες και στα πορνό και κάνει φάβ σε όλες τις σέξι φωτό και η σύζυγος γυρνάει σε υστερία από δω και από κει όταν δεν πέφτει με τα μούτρα στα παιδιά να μαγειρεύει συνέχεια και ανεβάζει συνταγές και φωτό στα μέσα τα κοινωνικά.
Ο κομμουνισμός προσθέστε και μία άλλη μορφή οικογένειας την κοινοβιακή. Όλοι ίσοι και στα λεφτά και στη φτώχεια και στην ανεργία αλλά και στο σεξ. Έτσι έχουμε τα πρώτα απελευθερωμένα κοινόβια τα παιδιά των λουλουδιών μέχρι τα παιδιά των κομμουνιστών.
Και εδώ έχουμε σεξ και βία σέχτες θρησκευτικές αιρέσεις και ναρκωτικά..
Ο νεοφιλελεύθερος κομμουνιστοκαπιταλισμός προσθέτει ακόμη μία άλλη μορφή οικογένειας τις οικογένειες του ίδιου φύλου, περιχαρής για την πολιτική ορθότητα του.
Δύο άτομα, αρσενικά θηλυκά τρίτου φύλου, τετάρτου φύλου ή ό,τι φύλο θέλουν τέλος πάντων, παντρεύονται με μπομπονιέρες και αποκτούν παιδιά με νοικιασμένες μήτρες και διάγουν όλοι βίον ανθόσπαρτον και ευτυχισμένον, με τα παιδιά να φωνάζουν εναλλάξ τον ένα ή τον άλλο, μπαμπά και μαμά, για να μη γίνονται διακρίσεις φύλου.
Το πρόβλημα είναι πάντοτε οικονομικό και ιδεολογικό.
Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες δημιουργούν και μεγάλες κοινωνικές ανισότητες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η βία η πορνεία και τα ναρκωτικά και τα διαζύγια φυσικά.
Η οικογένεια περνάει από κρίση από τα χρόνια τα παλιά που η σύζυγος ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι στο έλεος του συζύγου να μαγειρεύει και να γεννά παιδιά. Στα μουσουλμανικά κράτη της Ανατολής, ήταν και στο χαρέμι. Στη Δύση οι άνθρωποι της εξουσίας έχουν τα προσωπικά τους χαρέμια ανεξάρτητα από την φωτογραφία που βγάζουν με τη μία σύζυγο και τα παιδιά.
Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η εξουσία για να κυβερνά, δεν διαιρεί μόνο τους ανθρώπους σε κόμματα και ιδεολογίες θρησκευτικές αλλά διαιρεί και καταστρέφει την οικογένεια από τη βάση της. Καταστρέφει τον άντρα την γυναίκα και τα παιδιά.
Κατόπιν τούτου κάνει συνέδρια για τη γονιμότητα για να λύσει το πρόβλημα και τα θέματα τα δημογραφικά, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πιο απλά πιο δίκαια πιο όμορφα και πιο ουσιαστικά για όλους.
Γιατί η εξουσία είναι όχι μόνο άπληστη και αμετροεπής αλλά είναι και κουτή, κενή σαν τενεκές, άδεια νοητικά και όταν αρπάζει θρόνο ή καρέκλα με τίποτα δεν την αφήνει. Σφιχτά την κρατά, όπως ο πίθηκος την μπανάνα.
Κανένα πρόβλημα δεν μπορείς να λύσεις με ένα κουτό άνθρωπο, είναι ανίκητος πραγματικά. Μόνο η εντροπία τον νικά τελικά.

Αστραία

9 thoughts on “Πως η εξουσία καταστρέφει την οικογένεια και τη γονιμότητα

  1. Reblogged στις ΚΛΕΙΩ και σχολίασε

    Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η εξουσία για να κυβερνά, δεν διαιρεί μόνο τους ανθρώπους σε κόμματα και ιδεολογίες θρησκευτικές αλλά διαιρεί και καταστρέφει την οικογένεια από τη βάση της. Καταστρέφει τον άντρα την γυναίκα και τα παιδιά.
    Κατόπιν τούτου κάνει συνέδρια για τη γονιμότητα για να λύσει το πρόβλημα και τα θέματα τα δημογραφικά, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πιο απλά πιο δίκαια πιο όμορφα και πιο ουσιαστικά για όλους.

    Γιατί η εξουσία είναι όχι μόνο άπληστη και αμετροεπής αλλά είναι και κουτή, κενή σαν τενεκές, άδεια νοητικά και όταν αρπάζει θρόνο ή καρέκλα με τίποτα δεν την αφήνει. Σφιχτά την κρατά, όπως ο πίθηκος την μπανάνα.
    Κανένα πρόβλημα δεν μπορείς να λύσεις με ένα κουτό άνθρωπο, είναι ανίκητος πραγματικά. Μόνο η εντροπία τον νικά τελικά.

    Μου αρέσει!

  2. Γενάρη μήνα κλάδευε, φεγγάρι μην εξετάζεις. Λαϊκή παροιμία

    Ανακοινώθηκαν χθες οι νέες θέσεις υπουργών και παρα υπουργών με τον νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η οποία αντιμετωπίζει τρία μεγάλα προβλήματα:
    Την πανδημία την οικονομία και το μεταναστευτικό.
    Η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) σε μία σύντομη ιστορική διαδρομή, είναι ένα κεντροδεξιό ελληνικό πολιτικό κόμμα, ένα από τα δύο κυρίαρχα κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας κατά την μεταπολίτευση. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έναν άνεργο ανεπάγγελτο δικηγόρο των Σερρών με εμφανισιακά προσόντα, ο οποίος ανήλθε στα ανώτατα αξιώματα της Βασιλικής τότε Πύλης και Αυλής της Ελλάδος. Πέθανε και ετάφη σε μαυσωλείο κατά την συνήθεια των φαραώ, ενώ το ίδρυμα του πασχίζει να παρουσιάσει έργο εθνικό χωρίς να δημοσιεύει εμφανή οικονομικό ισολογισμό. Εκεί προσκύνησε, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του και ο πρώην πρόεδρος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνήθεια του.

    Οι ανασχηματισμοί του Γενάρη

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Μετά τον θάνατο της Ευδοκίας ο Ηράκλειος παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την ανιψιά του Μαρτίνα κόρη της αδελφής του Μαρίας από τον πρώτο της άνδρα τον Μαρτίνο. Ο αυτοκράτορας αποδοκιμάστηκε δημόσια στον Ιππόδρομο από τον λαό.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82

    Μου αρέσει!

    • Ο αδελφός του αυτοκράτορα Θεόδωρος τον λοιδορούσε και τον σχολίαζε, Μαρτίνης ένεκεν και έλεγε ότι η αμαρτία αυτού ενώπιον αυτού διά παντός. Ο Ηράκλειος διέταξε τον δημόσιο διασυρμό του και τη φυλάκισή του. Μαζί της απέκτησε εννέα παιδιά αλλά τα τέσσερα εξ αυτών πέθαναν σε νηπιακή ηλικία, ενώ οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του γεννήθηκαν καχεκτικοί και ανάπηροι.

      Μου αρέσει!

  4. Κοίτα ποιος μιλάει….ο πολύτεκνος
    Ακολουθούν το παράδειγμα του
    Πάπας Φραγκίσκος: Εγωιστές όσοι υιοθετούν σκυλιά και γάτες, αντί να κάνουν παιδιά!
    https://www.protothema.gr/world/article/1198235/papas-fragiskos-egoistes-osoi-uiothetoun-skulia-kai-gates-adi-na-kanoun-paidia/

    Μου αρέσει!

  5. Αγιοποιήσεις και θεοποιήσεις
    Ο Εδουάρδος ο Ομολογητής ήταν ο πρώτος Αγγλοσάξονας βασιλιάς και ο μοναδικός βασιλιάς της Αγγλίας που αγιοποιήθηκε αλλά η τακτική της αγιοποίησης του ήταν πρακτική που ακολουθήθηκε και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως η Ίντμπουρ του Ουίντσεστερ κόρη του Εδουάρδου του Πρεσβύτερου, η Έντιθ του Ουίλτον κόρη του Έντγκαρ του Ειρηνικού και ο Εδουάρδος ο Μάρτυρας. [52] Ο Εδουάρδος αναφέρεται από τους περισσότερους ιστορικούς σαν ανεπιθύμητος άγιος τονίζοντας ότι η αγιοποίηση του έγινε μονάχα για πολιτικούς λόγους, οι πρώτες ενδείξεις όμως για την αγιοποίηση του έγιναν από πολύ νωρίς. [53] Ο Εδουάρδος είχε έντονες επεμβάσεις στους εκκλησιαστικούς διορισμούς, όταν διόρισε τον Ροβέρτο του Γιουμιέγκ αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι (1051) επέλεξε τον διάσημο τεχνίτη Σπίρχακοφ να αντικαταστήσει τον Ροβέρτο στην επισκοπή του Λονδίνου. Ο Ροβέρτος αρνήθηκε τον συγκεκριμένο διορισμό επειδή δεν ήταν δεκτός από τον πάπα, ο Σπίρχακοφ παρ’όλα αυτά παρέμεινε επίσκοπος του Λονδίνου για λίγους μήνες με την υποστήριξη του Εδουάρδου.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82_%CE%BF_%CE%95%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82

    Μου αρέσει!

    • Ο Εδουάρδος ο Μάρτυρας, ο Εδουάρδος ο Ομολογητής και ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ ήταν οι εθνικοί άγιοι της Αγγλίας μέχρι το 1350, τότε ο Εδουάρδος Γ΄ της Αγγλίας καθιέρωσε ως εθνικό άγιο της Αγγλίας τον Άγιο Γεώργιο και δημιούργησε το τάγμα του Αγίου Γεωργίου. Το κάστρο του Ουίνδσορ και το παρεκκλήσι του Εδουάρδου του Ομολογητή αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο που έγινε ο προστάτης – άγιος του Αγγλικού λαού (1351). [66] Ο Εδουάρδος ο Ομολογητής ποτέ δεν ήταν δημοφιλής άγιος στην Αγγλία αλλά ήταν σημαντικός για την Άγγλο-Νορμανδική δυναστεία που διεκδικούσε την καταγωγή της από τον τελευταίο νόμιμο Αγγλοσάξονα βασιλιά.[67] Ο ναός του Αγίου Εδουάρδου του Ομολογητή παρέμεινε μέχρι την μεταφορά των οστών του στο νέο ιερό ανατολικά στις 13 Οκτωβρίου 1269 από τον Ερρίκο Γ΄ της Αγγλίας (1269).[68] Η 13η Οκτωβρίου, η ημέρα της μεταφοράς αναφέρεται ως η μέρα εορτής του αγίου και εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη του.[69] Ο Εδουάρδος είχε αφήσει πολλά πολύτιμα αντικείμενα στο αβαείο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την στέψη όλων των βασιλέων μετά τον 13ο αιώνα αλλά καταστράφηκαν από τον Όλιβερ Κρόμγουελ (1649).[70] Η 13η Οκτωβρίου είναι η μέρα εορτής του Εδουάρδου του Ομολογητή από την Καθολική εκκλησία, την εκκλησία της Αγγλίας και της Ουαλίας.

      Μου αρέσει!

  6. Πρώην Υπουργός εργασίας του ΣυριζαΑΝελ, άνδρας παλιάς κοπής και ηθοποιός -κακοποιός αλλάζει επάγγελμα και αναλαμβάνει να βοηθήσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά (μη πάει ο νούς σας στο πονηρό)μέσω της αστρολογίας που κατέχει
    Ο Παύλος Χαϊκάλης αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί επαγγελματικά κι αυτό δεν είναι άλλο από την… αστρολογία. Μάλιστα όπως είπε θα εστιάσει στο να βοηθάει γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν.

    Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Θα ασχοληθώ με το χόμπι μου, που είναι η αστρολογία, σε ένα συμβουλευτικό επίπεδο, γιατί έχω αρκετές γνώσεις θα έλεγα. Και θα σας αποκαλύψω ότι ετοιμάζω πράγματα μέσα από το διαδίκτυο και σε συνεργασία με μία εταιρεία, που θα βοηθήσουμε τις γυναίκες μέσω της αστρολογίας, στο θέμα των γεννήσεων, αποφυγής προβλημάτων εξωσωματικής και με τέτοια σχετικά θέματα.

    Θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι, το οποίο έχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχω πολύ υλικό να δουλέψω και νομίζω θα βοηθήσω τις γυναίκες από άλλη σκοπιά. Μπας και καταλάβουν, ότι δεν είμαι αυτός τον οποίο θέλουν κάποιοι να δείξουν ότι είμαι».
    https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/life/369094/xaikalis-tha-voithao-gynaikes-meso-tis-astrologias

    Μου αρέσει!

  7. Ο μητροπολίτης δεν αντέχει τις γυναίκες ….. γυναίκα τον γέννησε όμως και γενικώς ο χριστιανισμός και το ξαδελφάκι του ο μουσουλμανισμός μισούν τις γυναίκες
    https://www.protothema.gr/greece/article/1198407/mitropolitis-kozanis-eseis-oi-gunaikes-den-boreite-na-kleisete-ta-stomata-sas-pos-tis-adehete/

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε