Παράλληλα Σύμπαντα Matrix: Ressurections

Πόρος και Τέκμωρ Αλκμάν
Στην ανασκόπηση των γεγονότων και μηνυμάτων της καινούργιας ταινίας
Ο 20ος αιώνας θα τελείωνε με την τριλογία του Matrix σε πρωτοποριακή σκηνοθεσία, καινοτόμα γραφικά και εκπληκτικούς διαλόγους που μας μάθανε πολλά.
Αναμφίβολα η ταινία βγήκε από τα βαθιά αρχεία κρυμμένα στη μασονία και στη θεοσοφία έχοντας μία εκπληκτικού επιπέδου γνώση σε συνδυασμό πολλών εννοιών αλλά και υπέροχη χορευτική εικονογραφία.
Τι έλεγε αυτό το Matrix;
Είπε πως οι άνθρωποι ήταν υπόδουλοι των μηχανών με τον Mr Smith των πολυεθνικών δηλαδή και της τεχνολογίας. Ηλίθιος καταναλωτισμός, άγριος καπιταλισμός κυνηγώντας τα είδωλα και τις σκιές στην έρημο του πραγματικού. Αντί να χρησιμοποιούμε με μέτρο και σοφία τις μηχανές, μας χρησιμοποιούν αυτές σαν μπαταρίες και μας κλέβουν ενέργεια. Πράγμα που συμβαίνει ακριβώς και δυστυχώς.
Το Matrix κινήθηκε σε δύο επίπεδα συμβάντων και συμβεβηκότων :
Το ένα είναι, το σπήλαιο της κοινωνικής διαμόρφωσης της ύλης και της εκάστοτε συνθήκης Τάξης των πραγμάτων, Παλαιάς ή Νέας αναλόγως με το ιερατείο που ανήκει ο καθένας. Σε αυτό τον κόσμο της ύλης κανείς δεν μπορεί να πετάξει και να αψηφίσει τους νόμους της βαρύτητας.
Το άλλο επίπεδο είναι το αιθερικό που μπορεί κανείς με το ενεργειακό του το σώμα να αψηφήσει τη βαρύτητα και όχι μόνο να πετάξει, αλλά μέσω του Πόρου, ενός πόρου διάβασης να μεταβεί στο τερματικό Τέκμωρ και να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και σύμπαν χρησιμοποιώντας δηλαδή ένα τούνελ χρονοχωρότρυπας. Και εκεί κινήθηκε η θαυμαστή ιστορία με τον Νίο και την Τρίνιτι με καταπληκτική δεξιοτεχνία συνδυάζοντας πάρα πολλές γνώσεις, τόσο της ανατολικής κουλτούρας, όσο και της δυτικής μασονίας και της θεοσοφίας με χαρακτηριστικά πρόσωπα τον Αρχιτέκτονα, την Προφήτη και τον Μορφέα ,μορφή κλειδί για τον κόσμο των ονείρων. Ο Κάρλος Καστανέντα έχει σε αυτό επισταμένως αναφερθεί.
Τι καινούργιο λοιπόν είπε η τελευταία «τέκμωρ» ταινία της τριλογίας αυτής που αξίζει να σημειωθεί και να αποκωδικοποιηθεί;
Είπε λοιπόν τα εξής σημαντικά:
Κάθε δημιουργός δημιουργεί και μία σκεπτομορφή στον κόσμο του πνεύματος, η οποία επιδρά στον κόσμο της ύλης και η ιδέα είναι παλιά πλατωνική με τα αρχέτυπα. Δηλαδή ο Νίο είναι ένα Αρχέτυπο που δημιουργήθηκε από την Τριλογία του ΜΑΤΡΙΞ, αλλά και το αρχέτυπο αυτό και η τριλογία επηρέασε και επέδρασε σημαντικά αυτή την εικοσαετία σε όλη την κοσμολογία. Με αποτέλεσμα πολλοί να προβληματιστούν να αναρωτηθούν και να ψάχνουν σε πεδία παλιά και έννοιες απρόσιτες .
Τι ανάγκασε μία μυστική στοά να βγάλει όλα αυτά στη φόρα τα μυστικά, φανερά μέσω μιας ταινίας;
Η έλλειψη διαδόχου φυσικά, κάπου έπρεπε να τα πει και να τα αφήσει και τα άφησε στον ανώνυμο μπλόγκερ Νίο, διαθήκη και παρακαταθήκη με την ελπίδα να μπορέσει να τα αξιοποιήσει.
Τα παράλληλα σύμπαντα είναι μία θεωρία αρκετά παλαιά που ο Δάντης περιγράφει πολύ καλά στη Θεία Κωμωδία του με τα επίπεδα πάνω και κάτω της Συνείδησης. Είναι ένας Διονυσιακός Ρόμβος με σημείο και επίπεδο αναφοράς την επιφάνεια της Γης που μπορεί κανείς να μεταβεί εκεί μέσω του ενεργειακού σώματος και της ονειρικής προσοχής.
Μία άλλη ταινία που το εξηγεί αυτό πολύ καλά και πετυχημένα είναι το inception με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Η ταινία The Matrix Resurrections δεν ήταν επιτυχημένη σκηνοθετικά γιατί επανέλαβε τον εαυτό της και δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο αυτή τη φορά. Ούτε οι διάλογοι είναι κορυφαίοι.
Ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι Αν Μος, συμπαθητικοί και κουρασμένοι και η Λάνα Λάρυ Γουατσόφσκι συμπαθής και απελπισμένος. Πολύ απελπισμένος για να κάνει αυτή την ταινία, αλλά συμπαθής γιατί αποφάσισε να την κάνει.
Και την έκανε μόνος του και φάνηκε αυτό, ήταν η τελευταία του ευκαιρία και ήθελε να πει το δικό του και, μπράβο του. Προφανώς χρησιμοποιήθηκε από αυτούς τους κύκλους ( που καταστρέφουν τον Άνιμους και την Άνιμα στα μεροβίγγεια πάρτι ) και θέλησε να έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά το θέμα που καταπιάστηκε ήταν πολύ δύσκολο και κάπως υπερβολικό για τους ώμους του και για αυτό που τον έκανε να αποφασίσει να γίνει γυναίκα καταστρέφοντας του, την Άνιμα και την δική του Τρίνιτι που …..ανέστησε.
Είπε λοιπόν ότι η Ζάιον καταστράφηκε και οι Ζαϊονίστ μεταβαίνουν σε ένα καινούργιο κέντρο επιβίωσης την Ιώ.
Αυτό σημαίνει ότι το κέντρο της μασονίας και της θεοσοφίας έχει παρακμάσει και δεν υπάρχει πια.
Όσοι απέμειναν έχουν μετακομίσει στην Ιώ την Ιερή Αγελάδα μητέρα του Έπαφου και δορυφόρο του Διός που ο Άρθουρ Κλάρκ στη τετραλογία της Οδυσσείας του, μαζί με την Ευρώπη αναφέρει σε ρόλο πολύ σημαντικό μαζί με τους μονόλιθους σε ρόλο πρωταγωνιστικό.
Ούτε ο αρχιτέκτονας υπάρχει, πράγμα που σημαίνει ότι εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντα ως ανέφικτα και πολύ λεμουριακά. Το Αβατάρ και τα μπλε ψηλά ανθρωπάκια με τις ουρές μπορούν να περιμένουν.
Πράγμα επίσης που σημαίνει ότι η γνώση απελευθερώνεται και από τη μασονία και από την θεοσοφία και αυτό φαίνεται με τις τελευταίες εξελίξεις των γεγονότων με το κέντρο της Λεμουρίας το Καζακστάν και την Αστάνα σε αναβρασμό και αναταραχή.
Τη θέση του αρχιτέκτονα παίρνει ο ψυχαναλυτής μέχρι να καταλάβει ο ψυχαναλυόμενος το ρόλο του, την μαύρη τρύπα της ατελείωτης ομφαλοσκόπησης και να ξαναδεί όρθιος, την ταινία «ανάλυσε το ξανά » με τον Robert De Niro καταπληκτική και διαφωτιστική. Ο Μεροβίγγειος μόνος με την σκιά του εαυτού του, γερασμένος και άγονος με τα μάτια νεκρά από τα πάρτι τα σεξουαλικά.
Ο Σμιθ, σε διφορούμενο ρόλο επεμβαίνει και τον Νίο βοηθά, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολυεθνικές κατανόησαν το εξής απλό μέσα στην αμετροέπεια τους και την παμφαγία τους:
Ότι αν φας όλα τα πρόβατα, τίποτα άλλο δεν θα έχεις να φας και στο τέλος θα σε φάνε τα Bronteroc και οι λύκοι. Όλα έχουν ένα όριο.
Ίδωμεν…..
Η ταινία μου άρεσε για το θέμα της που καταπιάστηκε, τολμηρό και δύσκολο, δεν κατάφερε να το πει με τον πιο πετυχημένο τρόπο αλλά, σημασία έχει ότι προσπάθησε και τουλάχιστον είπε αυτά που μπόρεσε να πει.
Να ευχαριστήσουμε τη Lana και τον Larry Wachowski για την ευκαιρία αυτή
Αστραία

4 thoughts on “Παράλληλα Σύμπαντα Matrix: Ressurections

  1. Η αρχή και το τέλος της Κοινωνίας των Εθνών
    Η Κοινωνία των Εθνών, ΚτΕ, ήταν Διεθνής Οργανισμός – Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1920, αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Παρίσι. Ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της Συνθήκης των Βερσαλλιών κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας και σημείωσε σταθμό στην εξέλιξη των διεθνών σχέσεων, καθώς υπήρξε η πρώτη προσπάθεια για συνεννόηση όλων των κρατών πάνω στα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Στο απόγειό του, μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 1934 και έως τις 23 Φεβρουαρίου 1935, είχε 58 χώρες-μέλη.
    Η τελική συνεδρίαση της Κοινωνίας των Εθνών πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1946 στη Γενεύη. Σύνεδροι από 43 κράτη συμμετείχαν στη Εθνοσυνέλευση. Αυτή η συνεδρίαση ασχολήθηκε με την εκκαθάριση της Κοινωνίας των Εθνών: περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου $ 22.000.000 το 1946, συμπεριλαμβανομένου του Παλατιού της Ειρήνης και των αρχείων της ΚτΕ, μεταβιβάστηκαν στον ΟΗΕ, αποθεματικά κεφάλαια επιστράφηκαν στα έθνη που τα είχαν καταβάλει, και τα χρέη της ΚτΕ διευθετήθηκαν. Πως;;;;;;
    Διαλύθηκε χρεοκοπημένη και αποτυχημένη στο ρόλο της, τα χρέη της πέρασαν στα κράτη που τα πλήρωσαν και πληρώνουν τον επίσης αποτυχημένο σήμερα όργανο της πασιφιστικής θεοσοφίας του ΟΗΕ με όλες τις οργανώσεις και τους πολυάριθμους οργανισμούς που ακολούθησαν, τα πλοκάμια του.
    Ποτέ η παγκόσμια «ειρήνη» δεν ήταν τόσο ακριβοπληρωμένη και τόσο αναποτελεσματική.

    Ο πατέρας της κοινωνίας των πολυεθνικών

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε