Η εκδίκηση των ονομάτων


σύνολα υποσύνολα και σύμβολα των κομμάτων

Οι λέξεις δεν έχουν σημασία όταν αναγνωρίζεις τις προθέσεις.
Ιζαμπέλ Αλιέντε


Πλουραλισμός κομμάτων σε υπερβολή δημοκρατίας και έλλειμμα λογικής αξιοκρατίας.
Βλέπεις τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές με τα τραγελαφικά ονόματά τους, το αλαλούμ των συμβόλων και το τσίρκο των χρωματικών επιλογών τους και αναρωτιέσαι ποτέ να αυτοκτονήσεις, πριν ή μετά τον καφέ, μαζί με τη λογική που απουσιάζει και την αισθητική.
Για ένα πράγμα βεβαιώνεσαι, ότι Ρωμαϊκή Στοά Σύγκλητος κάνει καλά τη δουλειά της.
Πρώτα τους ευτελίζει και τους γελοιοποιεί και μετά τους κατεβάζει πιόνια της στην πολιτική αρένα να σκοτώνονται για μία καρέκλα εξουσίας στα Hunger Games παιχνίδια της.( βλέπε Μοντεσκιέ βαθυστόχαστο διαφωτιστικό και διορατικό φιλόσοφο της παλαιάς εποχής να τα εξηγεί με το Σίγμα και το Νι αναλυτικά).
Τι είναι σύμβολο;
Σύμβολο είναι μία παλαιά αρχέγονη γλώσσα πρωταρχική, που χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ανθρωπίδες για να συνεννοηθούν μεταξύ τους ,πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν την ομιλία, ακόμη και τον αντιτακτό αντίχειρα με χέρια πόδια με νοήματα με εικόνες με ιδεογράμματα και σήματα καπνού.
Το, τι είναι ένα όνομα, το έχουμε αναλύσει ενδελεχώς.
Το, τι είναι σύνολο, κάνουμε μία αναφορά απλώς να μην μπλέξουμε με βαριά μαθηματικά. Τα απλά όμως είναι απαραίτητα για ένα συλλογισμό με ουσία φαιά.
Το πλήθος ,ο πληθυσμός ενός ευρύτερου χώρου, μιας ευρύτερης περιοχής που ορίζεται ως έτσι, ανθρώπων ζώων πραγμάτων ή ακόμη και εννοιών. Μπορεί να είναι πεπερασμένο ή μή, άπειρο δηλαδή.
Πχ Το σύνολο των αστεριών είναι άπειρο γιατί δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τα αστέρια.
Το σύνολο όμως του πληθυσμού της Ελλάδος είναι μετρήσιμο σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και ανήκει στο μεγάλο σύνολο της Ελλάδος.
Η Ελλάδα ανήκει ως υποσύνολο στο σύνολο της ευρύτερης παγκόσμιας κοινότητας της Γης, κράτος και χώρα.
Τα κράτη της Γης ανήκουν ως υποσύνολα στην ευρύτερη κοινότητα πλανητικής και γαλαξιακής και σταματούμε εδώ…. να μη ξεφύγουμε από το θέμα που μας απασχολεί.
Επανερχόμαστε στη Γη.
Ένα κόμμα είναι υποσύνολο, μέρος, του μεγαλύτερου συνόλου της Ελλάδος. Ως μεγαλύτερο σύνολο η Ελλάδα της ανήκουν η σημαία το όνομα και πολλά άλλα.
Ως επιμέρους υποσύνολο του μεγάλου συνόλου της Ελλάδος, ένα προσωπικό κόμμα είναι περιττόν και αντιδεολογικό να δηλώνει Ελλάδα Έλληνες Ελλας, πατρίδα πατριωτική κίνηση και να χρησιμοποιεί τα σύμβολα και ονόματα που ανήκουν σε όλους ως πράγμα αυτονόητο.
Πέρα τούτου, πέρα από το ανάρμοστο , δεν είναι και έξυπνο, είναι κουτό υπερφίαλο και εγωιστικό, γιατί κατεβαίνει με ένα κόμμα που χωρίζει τους Έλληνες και έτσι τους χωρίζει ακόμη πιο πολύ, γιατί τους ξεχωρίζει τη στιγμή που υποτίθεται ότι το ενδιαφέρει και θα πρεπε να τον ενδιαφέρει η ευημερία και η πρόοδος όλης της Ελλάδος και της χώρας στο σύνολο του πληθυσμού της.
Συνεπώς δεν μπορεί λοιπόν ένα κόμμα να κατεβαίνει ως Έλληνες, Ελληνικό Όραμα, Ελληνική Λύση ,Ελλήνων Συνέλευσις ,Έλληνες Ανεξάρτητοι, Έλληνες, Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες και λοιπά….. υποσύνολα στην Ελλάδα όλων μας. Θα έπρεπε να απαγορεύεται γενικώς. Μερικοί Ρωμιοέλληνες ανεμίζουν και τα δικέφαλα πουλιά. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, αν θα είναι Έλληνες ή Ρωμιοί τελικά.
Αυτά τα ονόματα είναι μόνο για τον ΟΗΕ και μία παγκόσμια κοινότητα, όταν κατεβαίνεις εκ μέρους όλης της Ελλάδας προτείνεις δηλαδή, την Ελληνική Λύση ανάμεσα στην Κινεζική Λύση, την Ρώσικη ,την Αμερικάνικη Λύση και λοιπά. Δεν τα χρησιμοποιείς τα καταναλώνεις άσκοπα και επί ματαίω μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο για αγορά ψήφων και Ελλαδοεμπορία.
Το Ελληνικό Όραμα είναι καλό για τίτλος μυθιστορήματος και όχι για κόμμα και η Ελλήνων Συνέλευσις είναι μία ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που αφορά όλους τους Έλληνες δεν μπορεί να αφορά ένα προσωποπαγές κομματίδιον λεμουριανής γραφής των Μαορί. Τα αυτονόητα δηλαδή και τα απλά.
Ένα προσωπικό κόμμα δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να ασχοληθεί με τα προσωπικά του προβλήματα οικονομικά και άλλα τινά. Τα προβλήματα αυτά έχουν και σειρά προτεραιότητας και ιεραρχίας, μείζονος και ήσσονος σημασίας.
π.χ. δεν κατεβαίνεις με κόμμα και κύριο πρώτο θέμα να είναι τα προβλήματα των καπνιστών ή των μη καπνιστών χωρίς να έχεις ευρύτερη όραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και τις λύσεις που απαιτούνται, δεν ξεκινάς δηλαδή από εκεί.Εννοείται και θα πρέπει να εννοείται, πως σε ενδιαφέρει η συνολική κατάσταση της Ελλάδος και απευθύνεσαι σε όλους τους Έλληνες χωρίς να τους χωρίζεις και να τους ξεχωρίζεις σε ορθόδοξους και μη ορθόδοξους, σε καπνιστές και μη καπνιστές, εμβολιασμένους και αντιεμβολιαστές κλπ. Δεν ξεκινάς από τα προβλήματα των καπνιστών και των γλάρων.
Αν θες να τους ξεχωρίσεις τους Ελληνες θα πρέπει και να το δηλώνεις για να ξεχωρίζει και η ήρα από την Ήρα.
Πχ. χριστιανικό ορθόδοξο κόμμα.
Η ορθοδοξία είναι ένα υποσύνολο του ευρύτερου συνόλου του χριστιανικού κόσμου και έχουμε διαφόρων ειδών ορθοδοξίες ρωσικές αρμενικές ρομανικές και άλλες.
Έτσι λοιπόν, αν ένας ορθόδοξος κομματάρχης, θεωρεί ως πρώτο του μέλημα την ανασύσταση της Ορθοδοξίας στη θρησκευτική μισαλλοδοξία, πρώτα η Ορθοδοξία και μετά η Ελλάδα, θα πρέπει να το δηλώνει ευθαρσώς να μη χρειάζεται καν να κατεβαίνουμε σε εκλογές. Τι τις θέλουμε, να εκλέγουμε ισόβιους άγονους αρχιεπισκόπους πατριάρχες κατευθείαν και τα γλιτώνουμε και τα έξοδα των εκλογών.
Πχ. χριστιανικό ορθόδοξο κόμμα του Αρχιεπίσκοπου Μακαριότατου Παναγιωτάτου Ιερώνυμου
Χριστιανικό ορθόδοξο κόμμα του Πατριάρχη Υψηλότατου Παναγιωτάτου Βαρθολομαίου και όλων των Οφικκιάλιων
Χριστιανικό ορθόδοξο κόμμα του Μακαριότατου Παναγιωτάτου Υψηλότατου πασών των Ρωσιών Πατριάρχη Κυρίλλου
Ξεκάθαρα πράγματα, να ξέρεις ποιος είναι ποιος, τι θέλει τι κάνει και αν σου κάνει, ναι το ψηφίζεις.
Το ίδιο και για τα πατριωτικά κόμματα που χρησιμοποιούν τις λέξεις την πατρίδα
Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Λεωνίδα
πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Αλέξανδρου
πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Οκταβιανού
Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Λένιν
Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Στάλιν
Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Μωάμεθ
πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Ιησού
Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Βούδα και του Σαντυανάντα

Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας του Αχμέτ Μουσταφά, Πατριωτικό κόμμα της πατρίδας της Κικής Σουμελά κλπ
Να ξέρουμε σε ποια πατρίδα αναφέρονται αυτά τα πατριωτικά κόμματα, μερικά είναι και υπερβολικός πλεονασμός Πχ.ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛΗΝΕΣ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΔΟΣ (too much …. έλεος )

Μερικοί έχουν το χάρισμα να συμπιέζουν μια τεράστια ποσότητα λέξεων στην πιο ελάχιστη ποσότητα σκέψης.
Ουίνστον Τσώρτσιλ


Τα ονόματα και τα σύμβολα και τα χρώματα έχουν τη δική τους ενέργεια και σημασία. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται με προσοχή και ευσυνειδησία.

πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίνει χάος αλλά το Χάος γεννάει τον Ουρανό, μεγάλο εξουσιαστή, τι σχέση μπορεί να έχουν οι αναρχικοί με αυτό; Ή μήπως έχουν…
Ακόμη και οι outsider του συστήματος οι αναρχικοί, όντα ιδιαιτέρως ευφυή, αν και οι επαναστάτες χωρίς τη σωστή αιτία, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την δυστοπία.
πχ ο Ρουβίκωνας.

Ο Ρουβίκωνας είναι ένας ποταμός στην Β. Ιταλία, που συνδέεται με ένα όριο που περνά ο Καίσαρας όταν εκστρατεύει κατά του Πομπηίου στη Ρώμης λέγοντας την περίφημη φράση: Ο κύβος ερρίφθη. (alea jacta est )
Ο Καίσαρας όμως δεν ήταν αναρχικός. Χαρακτηρίζει μία ολόκληρη εποχή νοοτροπία, είχε όπλα στρατό και ήταν η μεγάλη κατεστημένη εξουσία. Σπουδαίος ανήρ μεγαλοφυής στρατηγός θαυμαστής του Αλέξανδρου και φιλέλληνας.
Πόσο αντιπροσωπευτικό είναι ένα τέτοιο όνομα για έναν αναρχικό νεαρό στο περιθώριο της ιστορίας, που δεν μπορεί να το υποστηρίξει και να το στηρίξει. Ο Καίσαρας ή ο Βρούτος θα τον εκδικηθεί για την άγνοια του την ιστορική, εκτός αν δούμε τους ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ να καταθέτουν στεφάνια στα αγάλματα του Καίσαρα και του Βρούτου .
Το πρόβλημα της αριστεράς και του αναρχισμού είναι πάντα ένα . Παίζουν στο γήπεδό της δεξιάς και χάνουν την μπάλα και το παιχνίδι γιατί είναι σικέ.
Την πατάνε όπως οι χριστιανοί, οι οποίοι ένοπλοι, αυτοαναιρούνται, δεν συνάδει ο σταυρός με όπλα και Ραφάλ και άοπλοι συντρίβονται, πρέπει να στρέψουν και το άλλο μάγουλο στο χαστούκι. Δεν συνάδει αυτό που κάνουν με αυτό που πιστεύουν. Αυτή η αντίφαση, που είναι αντίφαση ζωής και πίστης, τους σχίζει στα δυό, ανάμεσα στο δέντρο του Σίνη του Πιτυοκάμπτη.
Ο ανατολίτης, στα γούστα, στα ήθη τα έθιμα και την κουλτούρα, ο εθνικός μας τσιμεντάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν νομιμοποίησε τυχαία το κομμουνιστικό κόμμα. Το έκανε για να το ξεδοντιάσει και να περιφέρεται σαν ένα ζητιάνο Ίρο με τα ψίχουλα των Μνηστήρων.
Τι σημαίνει νομιμοποίηση στο κοινοβούλιο αστικής δημοκρατίας και ολιγαρχίας;;;;
Είναι η γελοιοποίηση της ιδεολογίας. Ακόμη πιο γελοίο είναι, όταν βλέπουμε κομμουνιστές να μιλούν για πίστη και Μαρίες Μαγδαληνές και θαύματα της Τήνου.
Αλλά και η ίδια η δεξιά είναι παγιδευμένη στο λάκκο που έσκαψε με τα κόμματα τα χριστιανικοδημοκρατικά.
Οι μεγάλες ιδεολογικές αντιφάσεις της δεξιάς
Για ποια δημοκρατία μιλάει αγκαλιά με μία σκοταδιστική θεοκρατία και ύπουλη θεοσοφία;
Για ποια ελεύθερη οικονομία μιλάει όταν σώζει τις τράπεζες και απολύει τους εργαζόμενους;
Δεν μπορεί τα κέρδη να είναι δικά τους και οι ζημιές να μοιράζονται.
Για ποια ισότητα και δικαιοσύνη μιλάει όταν επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να έχει περιουσία ίση με το ΑΕΠ μιας χώρας;
Για ποια επιτυχία της οικονομίας μιλάει όταν τόσες χώρες είναι καταχρεωμένες και χρωστούν τόσα πολλά; Σε ποιον τα χρωστάνε;
Για ποια πτυχία βραβευμένων οικονομολόγων μιλάει όταν αυτοί οι οικονομολόγοι όχι οικονομία δεν μπορούν να φτιάξουν μια χώρας ,ούτε περίπτερο δεν καταφέρουν.
Και για ποια σκληρή δουλειά μιλάει των εκπροσώπων της, όταν απλώς αλλάζει τα πουκάμισα στα τηλεπαράθυρα ανόητων και στημένων συνεντεύξεων; Με ποια ένσημα;
Η πιο σκληρή δουλειά είναι η σκληρή στη δουλειά των ανθρακωρύχων. Κανένας τους δεν έγινε πρωθυπουργός πρόεδρος ούτε πλούσιος.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κομμάτων που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές είναι υπερβολική πατριαρχία. Δεν είμαι υπέρ της υπερβολικής μητριαρχίας , είμαι υπέρ του μέτρου ως κορύφωση και όχι ως μετριότητα, αλλά και τόση πατριαρχία και μάλιστα αποτυχημένη, μου πέφτει βαριά πολύ.
Ποιος είναι ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική ζωή;
Γλάστρες σύζυγοι influencer; Απαιτείται μία ισορροπία λεπτή, πιο δίκαια και πιο σωστή.

Αστραία

3 thoughts on “Η εκδίκηση των ονομάτων

  1. Ο ταύρος που φιγουράρει σήμερα έμπροσθεν στα χρηματιστήριά όλου του κόσμου, είναι το σημείο του λαιμού, εκεί που βρίσκεται ο θυρεοειδής αδένας και το κέντρο των αποφάσεων. Αντιστοιχεί στον Ταύρο της Κρήτης από τους Άθλους του Ηρακλή και στο Νησί των Λωτοφάγων από τους Σταθμούς του Οδυσσέα. Είναι το χρήμα, το χώμα και τα ενεργειακά αποθέματα της Γης που τελειώνουν από την μεγάλη κατάχρηση της χρηματοπιστωτικής εξουσίας. Μαζί τους τελειώνει και αυτή.
    Ο ουρανός θα είναι στον Ταύρο τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια, συνολικά επτά και οι αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι για γεωτεκτονικές όπως και στις πλάκες της Γαίας τις λιθοσφαιρικές.
    Ο Ταύρος σε υαλοπωλείο δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο από αυτή την είσοδο του και η έξοδος θα είναι υαλώδης και ανατρεπτική και μετάβαση σε άλλη εποχή και Νέα Λογική.

    Ταυροφονίες και εξομολογήσεις οικονομικών δολοφόνων

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ένα σύνολο είναι κάθε συλλογή σαφώς διακριτών και καλώς καθορισμένων αντικειμένων που προέρχονται από τον χώρο της εμπειρίας (αντικείμενα συγκεκριμένα) ή των διανοημάτων (αντικείμενα αφηρημένα), τα οποία θεωρούνται ως μια ολότητα.[1] Η έννοια του συνόλου είναι «αρχική έννοια» για τα Μαθηματικά, δηλαδή δεν μπορεί να ορισθεί με χρήση απλούστερων εννοιών, γι’ αυτό γίνονται αποδεκτά αξιωματικά, χωρίς απόδειξη.

    Παρόλο που εφευρέθηκε σχετικά πρόσφατα, στο τέλος του 19ο αιώνα, η Θεωρία Συνόλων είναι πια ένα πανταχού παρόν τμήμα των Μαθηματικών και μπορεί να θεωρηθεί το θεμέλιο σχεδόν όλης της επιστήμης των Μαθηματικών.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF

    Μου αρέσει!

  3. Παράθεμα: Νίκη και Νείκος | Σε Α΄ Ενικό

Σχολιάστε