Γύφτισσα μέρα….

Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Κυριακή, Sunday, ημέρα του ήλιου, σήμερα το πρωί, γύφτισσα μέρα κάτι μου λείπει, κάτι μας λείπει, αλλά, ό,τι λείπει λείπει, όπως έχει πει και ο στωικός φιλόσοφος πολεμιστής κομαντάντε Μαρκος, Ζαπατίστας.
Έκανα μία ανακοίνωση στις φυλές του Facebook και ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα από τα παρορμητικά αρσενικά που κυκλοφορούν εκεί. Μερικά αποδείχθηκαν και αρκετά ευφυή και έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους με τρόπο σαφή. Παρήγορον.
Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου , αν τα έμβια όντα αποδεχθούν εν τέλει ευφυή, πόσο μάλλον και σοφά. Ευελπιστούμεν…..
Ο πρωθυπουργός μας, κυβερνήτης με το 21% της Νέας Δημοκρατίας, χάρη στους λουόμενους και την αποχή, ανακοίνωσε παράταση του Market pass, αλλά, θα χρειαστεί νέα αίτηση. Δεν αρκεί η παλιά, να είμαστε απασχολημένοι με τα γραφειοκρατικά και να μάθουμε να ζούμε με επιδόματα και κουπόνια στωικά και κομμουνιστικά. Το Αμερικανικό όνειρό μας τελείωσε…..
Το προσφυγικό όμως, δεν τελειώνει εύκολα,…,έριξε την κυβέρνηση Ρούτε στην Ολλανδία αλλά, εδώ τσιμουδιά από τα έγκριτα ΜΜΕ αποβλάκωσης, Μας ενημερώνουν όμως συστηματικά, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ποιος παντρεύτηκε, ποιος χώρισε από τις showbiz και που πήγαν διακοπές μαζί ή χωριστά και τι φορούσαν ειδικά, αν φορούσαν, να μορφωνόμαστε και στα ενδυματολογικά.
Σαν σήμερα
1540 – Ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄, ο Κυανοπώγων χριστιανός βασιλιάς της Αγγλίας, που σκότωνε τις συζύγους του, ακυρώνει τον γάμο του με την τέταρτη γυναίκα του, Άννα της Κλεβ.
1776 – Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον δίνει εντολή να διαβαστεί η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ( πολύ καλή ) στα μέλη του Ηπειρωτικού Στρατού στο Μανχάταν, ενώ χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες στο Στάτεν Άιλαντ προετοιμάζονται για μάχη.
1961 – Υπογράφεται η Συμφωνία Σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ. Να μάθουμε να κολυμπάμε στα βαθιά και στα ρηχά νερά με προτροπή του εθνάρχη τσιμεντάρχη.
Χθες ο Ζελενσκι, προσευχήθηκε μαζί με τον ορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εναντίον του ορθόδοξου Πατριάρχη Κυρίλλου. Έχει και η ειρηνική Ορθοδοξία τα προβλήματά της και τους πολέμους της…
Αλλαγή των φώτων περιμένουμε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου μέχρι να αλλάξουμε τις ταυτότητες. Διαφωνεί όμως το ιρανοχριστιανικό κόμμα της απτέρου αφτέρουγης ΝΙΚΗΣ γιατί δεν είναι πολύ χριστιανικές σύμφωνα με τα χριστιανικά ήθη και έθιμα τα παραδοσιακά αλλά, δεν διαφωνεί καθόλου με το facebook, τις e-ιστοσελίδες το YouTube και όλα τα αντιχριστιανικά τεχνολογικά μέσα του Αντίχριστου που ευρέως σε αυτά κυκλοφορεί.
ΕΜΕΙΣ διαφωνούμε με όλες τις βλακείες και ανοησίες που βλέπουμε ακούμε και διαβάζουμε και συμφωνούμε με τις θερινές ομηρικές ραψωδίες απαγγελίες αναγγελίας σε όλα τα βότσαλα της άμμου

10 βήματα έως δώδεκα …..το όριον

Αστραία

1 thoughts on “Γύφτισσα μέρα….

  1. Ο Μεσσίας Κεμάλ

    Οι Αλεβίτες έβλεπαν τον Ατατούρκ ως Μαχντί έναν Σωτήρα, μια θεϊκή εκπόρευση μετά τον Αλί και τον Χατζί Μπεκτάς Ουάλι, στάλθηκε για να τους σώσει από τον σουνιτικό οθωμανικό ζυγό, ο οποίος μετέτρεψε τα ιδανικά των Αλεβιτών σε κρατική πρακτική, και το πορτρέτο του είναι αναρτημένο δίπλα σε αυτό του Αλί σε πολλά σπίτια των Αλεβιτών. Ο Ατατούρκ από την πλευρά του είδε τους Αλεβίτες ως συμμάχους στον αγώνα του ενάντια στην παραδοσιακή οθωμανική ελίτ και υπέρ της εκκοσμίκευσης και του τουρκικού εθνικισμού. Συμπεριέλαβε επιλεκτικά πολιτιστικούς δείκτες των Αλεβιτών στην κατασκευή του για τη νέα τουρκική εθνική συλλογική ταυτότητα. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί η εθνική ενότητα, η μοναδική ταυτότητα των Αλεβιτών υποτάχθηκε στη γενική εθνική ταυτότητα της Ανατολίας-Τουρκίας.
    Όταν εμφανίστηκε ο σουνιτικός φονταμενταλισμός στη δεκαετία του 1970, πολλοί Αλεβίτες αντέδρασαν ερμηνεύοντας εκ νέου τον αλεβισμό σε σοσιαλιστικό και μαρξιστικό ιδίωμα που φαινόταν να έχει συγγένεια με τα ιδανικά των Αλεβιτών. Υπήρχε ένα χάσμα γενεών στον αλεβισμό: η παλαιότερη γενιά παρέμεινε κεμαλική και ήλπιζε στην επίσημη επαναλειτουργία του τάγματος των Μπεκτασήδων, ενώ η νέα γενιά πολιτικοποιήθηκε πολύ καθώς ήρθε σε επαφή με την επαναστατική σκέψη σε πανεπιστήμια, λύκεια και συνδικάτα. Ισχυρίστηκαν ότι οι παλιές μορφές ήταν ξεπερασμένες και ότι οι Αλεβίτες πρέπει να εργαστούν για μια ριζική αναδιάρθρωση της κοινωνίας

    Ο χριστιανικός μουσουλμανισμός

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε